Zelfopgeleid Feyenoord hard onderuit tegen Zwitserse kampioen

Reacties

Feyenoord heeft woensdag op Zwitserse bodem een oefenwedstrijd ruim verloren van BSC Young Boys. De Rotterdammers, die met elf zelf opgeleide spelers aan de aftrap stonden, gingen met 3-0 ten onder tegen de landskampioen.

Zelfopgeleid Feyenoord hard onderuit tegen Zwitserse kampioen

Logischerwijs maakte Feyenoord apetrots melding van het feit dat de club startte met enkel eigen jeugd. Helemaal kloppen doet die stelling niet: middenvelder Orkun Kökcü is bij FC Groningen begonnen en keeper Ramón ten Hove kwam zeven jaar geleden over van stadsgenoot Excelsior. Maar alle spelers die startten, maken al wel een aantal jaar deel uit van de jeugdopleiding.

Robin van Persie, Yassin Ayoub en Luis Sinisterra zaten niet bij de selectie. Van Persie zal waarschijnlijk in het volgende oefenduel minuten gaan maken, Ayoub was niet helemaal fit en de kersverse aankoop Sinisterra trainde vanmorgen voor het eerst mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De clubs doen mee aan de Uhrencup, waar FC Basel en Wolverhampton Wanderers het kwartet complementeren. Doelman Ten Hove kreeg de kans zich in de kijker te spelen, nu Brad Jones nog geniet van zijn vakantie en Kenneth Vermeer geblesseerd is. Justin Bijlow nam plaats op de reservebank. Ten Hove hoefde zich niet te vervelen in de bloedhete Tissot Arena, gelegen tussen de bergen in Biel. Na een minuut was hij kansloos op een harde kopbal, uit een corner van ex-Ajacied Miralem Sulejmani. Tonny Vilhena, met de aanvoerdersband om zijn arm, bracht naast de tweede paal koppend redding.

In de eerste helft werd de jonge sluitpost regelmatig getest. Hij hield zijn doel lange tijd schoon, maar moest na 29 minuten het antwoord schuldig blijven op een schot van de voormalig Frans international Guillaume Hoarau, die uit een voorzet van Kevin Mbabu eerder bij de bal kwam dan Feyenoords centrale duo en met rechts de openingstreffer voor zijn rekening nam. Feyenoord stelde daar weinig tegenover. Het enige gevaar kwam uit een vrije trap van Tonny Vilhena (slecht ingeschoten) en flankspeler Mo El Hankouri. De ex-huurling van Willem II zag de keeper ver voor zijn doel staan, maar zijn poging van afstand was erg beroerd.

Negentien wissels

Young Boys wisselde in de rust tien spelers. Feyenoord, dat het nog zonder de internationals moet doen, ruilde een kwartier later negen spelers, waardoor het jeugdige team transformeerde in een elftal met de nodige routine. De doelman en verdediger Lutsharel Geertruida mochten blijven staan. De Zwitsers raakten de grip op het spel kwijt en Feyenoord rechtte de rug. Het overwicht resulteerde in een aantal afstandsschoten, maar leidde niet tot grote kansen. Het hoogtepunt namens de Rotterdammers kwam op naam van Cheick Toure, die na een kopbal van Eric Botteghin met een omhaal net over schoot. De 17-jarige aanvaller kreeg voor dit technische hoogstandje applaus van het meegereisde Legioen

Invaller Wouter Burger
Invaller Wouter Burger

Daarna kreeg Feyenoord in korte tijd twee ferme tikken te verwerken. De Zwitsers profiteerden in een paar minuten tijd tweemaal van zwak verdedigen en bepaalden daarmee de 3-0 eindstand, door doelpunten van Jean-Pierre Nsame en Gregory Wüthrich. Zo kreeg Feyenoord een koude douche op een snikheet veld. Vrijdag neemt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het op tegen Basel, de vorige werkgever van Jean-Paul Boëtius.

'Feyenoord staat momenteel nog volop in de steigers'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.