Zelfkritische Guti gaat vechten voor basisplek bij PSV

Reacties

Érick Gutierrez is blij met de wisseling van de wacht bij PSV. De 24-jarige Mexicaan kijkt strijdlustig naar volgend seizoen, waarin hij alsnog zijn grote belofte wil inlossen.

Zelfkritische Guti gaat vechten voor basisplek bij PSV
© Pro Shots

Twee jaar geleden werd de Mexicaanse middenvelder overgenomen voor zes miljoen euro. Direct na zijn komst van Pachuca toonde hij waarom. In zijn debuutwedstrijd viel hij in en al na drie minuten bediende hij boezemvriend Hirving Lozano, die bij ADO Den Haag zo de 0-4 maakte. Kort daarna knalde Guti zelf de 0-5 in de bovenhoek.

PSV had een sensatie binnengehaald, zo werd alom gedacht. Het zou anders uitpakken. Twee jaar later is Gutierrez niet meer onbetwist en heeft hij de grote verwachtingen niet waargemaakt. Afgelopen seizoen maakte hij in 26 officiële duels zijn opwachting met één goal en één assist als eindresultaat in een voor PSV tegenvallend seizoen.

De nog tot medio 2023 vastliggende middenvelder erkent op de clubwebsite dat het een stuk beter had gekund. 'Ik speelde niet zoals ik wil of kan en ik heb te weinig minuten gemaakt. De nieuwe trainer biedt nieuwe kansen. Ik ga hard vechten voor mijn plek.'

De Mexicaan wordt in ieder geval blij van de verwachte speelwijze. 'Waarschijnlijk gaan we iets aanvallender spelen en dat bevalt me wel. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om hem te overtuigen. Ik denk nog altijd dat ik de club veel kan geven', aldus Gutierrez, die de lat hoog legt. 'Spelen en kampioen worden.'

Spelersprofiel

Gutièrrez


Geboortedatum:
15 juni 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Ahome
Nationaliteit
Mexico
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
CD Guadalajara
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Gutièrrez
Meer over Gutièrrez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.