Zeldzame basisplaats lonkt voor Strootman in Champions League

Reacties

In de Ligue 1 moet Kevin Strootman het al weken doen met een rol als reserve, maar bij de start van de Champions League mag de Oranje-international hopen op een basisplaats bij Olympique Marseille.

Zeldzame basisplaats lonkt voor Strootman in Champions League
© Pro Shots
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
1 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Trainer André Villas-Boas moet het bij de eerste wedstrijd van Marseille in het hoofdtoernooi van de Champions League sinds het seizoen 2013/14 namelijk stellen zonder Boubacar Kamara. De twintigjarige middenvelder, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, speelde dit seizoen tot nu alle wedstijden op de nummer 6-positie voor de verdediging, maar heeft nog een Europese schorsing openstaan.

Twee seizoenen geleden liep Kamara in de laatste wedstrijd van de Europa League-groepsfase tegen Apollon Limmasol namelijk tegen een rode kaart aan. Omdat Marseille afgelopen seizoen geen Europees voetbal speelde, mist de Franse jeugdinternational daardoor nu de start van het nieuwe Champions League-seizoen tegen Olympiakos Piraeus. En dat biedt kansen voor Strootman.

Volgens L'Equipe is het de verwachting dat Villas-Boas kiest voor de dertigjarige middenvelder om het gemis van Kamara op te vangen. De 21-jarige Pape Gueye is ook een optie, maar Strootman lijkt de voorkeur te genieten vanwege zijn Europese en internationale ervaring. En dus wordt het geduld van de 45-voudig international waarschijnlijk beloond en lonkt zijn eerste basisplaats sinds 30 augustus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer K. Strootman
Meer over K. Strootman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.