Zeges Iran en Japan, tumult in Noord-Korea

Iran won met 2-0 in Noord-Korea. In diezelfde groep B won Japan op eigen veld van Bahrein.

Noord-Korea-Iran 0-2
Koploper Iran boekte de tweede zege op rij. In Pyongyang kwamen de bezoekers na 33 minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Yong-Hak An. Tien minuten voor tijd besliste Javad Nekounam de partij met een intikker na fraai voorbereidend werk van Ali Karimi en Vahid Hashemian.

De Noord-Koreaanse spelers én het thuispubliek waren woedend op de arbitrage. Scheidsrechter Mohammed Kousa weigerde de thuisploeg in de slotfase een strafschop te geven, waarna Koreaanse spelers de arbiter belaagden. Pas vijf minuten later kon hij het duel weer hervatten, wat hij deed met een rode kaart voor Song-Chol Nam.

Na afloop van het duel bekogelde een deel van de zeventigduizend toeschouwers hem en zijn assistenten met flessen, stenen en stoelen, waardoor Kousa nog twintig minuten moest wachten voordat hij veilig de kleedkamer kon opzoeken.

Japan-Bahrein 1-0
Na de nederlaag in Iran kon Japan zich geen nieuw puntverlies veroorloven. Dat gebeurde ook niet in Saitama. De Japanners wonnen dankzij een eigen doelpunt van Mohamed Salmeen in de 72ste minuut. Hij schoot de bal in in eigen doel tijdens een klutssituatie na een vrije trap van Shunsuke Nakamura.

Japan bezet de tweede plaats met zes punten uit drie duels. Iran heeft één punt meer. Bahrein is derde met vier punten en Noord-Korea is uitgeschakeld met nul punten.