Zegeloos FC Volendam zet trainer Salden op straat

Reacties

Het eerste trainersontslag in de Keuken Kampioen Divisie is een feit: FC Volendam heeft Misha Salden - een dag na diens verjaardag - op straat gezet. De slechte start van het seizoen is hem fataal geworden. De club laat weten dat de ontslagen trainer wél mag aanblijven als manager voetbalzaken.

Zegeloos FC Volendam zet trainer Salden op straat

Salden en zijn ploeg wonnen in de eerste zeven competitiewedstrijden nog geen enkele keer, er werd alleen gelijkgespeeld tegen Jong AZ, TOP Oss en Helmond Sport. Die laatste remise (de 2-2 van vrijdagavond, op zijn eigen 45ste verjaardag) heeft Salden nu dus de kop gekost. 'De teleurstellende resultaten in de Keuken Kampioen Divisie bieden geen perspectief in de nabije toekomst', zo meldt de club.

In mei 2017 was de oefenmeester zelf nog de opvolger van de ontslagen Robert Molenaar. Opvallend daarbij was dat Salden op dat moment al de manager voetbalzaken was en dus in feite zichzelf doorschoof. Een succes werd dat bepaald niet. Onder leiding van de ex-middenvelder van HFC Haarlem, FC Volendam en Telstar eindigde Het Andere Oranje vorig seizoen als veertiende, momenteel staat Volendam voorlaatste.

Voorzitter Henk Kras heeft tegenover NH Nieuws overigens laten weten dat Salden wél gewoon mag aanblijven als manager voetbalzaken. 'We willen hem graag voor die functie behouden voor de club. Daar hebben we hem een paar dagen bedenktijd voor gegeven.' Salden laat tegenover hetzelfde medium weten inderdaad over het aanbod te gaan nadenken. Wie de nieuwe trainer wordt is nog niet bekend, voorlopig staat assistent Johan Steur voor de groep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.