Zege geeft Van Nistelrooij ademruimte: 'Vonden zelf al langer dat we in crisis zaten'

Nee, het was niet negentig minuten lang geweldig wat PSV liet zien tegen Go Ahead Eagles, maar de rood-witten wonnen wél met 2-0 van de rood-gelen. Dat geeft even lucht in Eindhoven, vier dagen na de smadelijke nederlaag bij FC Emmen. Trainer Ruud van Nistelrooij was gematigd positief.

PSV
PSV
2 - 0
Go Ahead Eagles

'De derde keer de nul na de winterstop, dat ziet er goed uit. We geven ook bijna niks weg. We komen op 1-0, maar vergeten de tweede te maken. In de tweede helft moesten we wel schakelen omdat Go Ahead het had omgezet. Toen dat was gebeurd, konden we de tweede maken en Fábio Silva laten invallen. Een ambitieuze jongen, met veel energie. Dat sloeg ook meteen over op het publiek, het gaf een goede impuls', aldus de trainer van PSV op ESPN.

De goals kwamen van Joey Veerman en Anwar El Ghazi, twee spelers die een doelpuntje nodig hadden. 'De reactie van Joey is de juiste. Ook op de trainingen, naar het team toe. Hij beloont zichzelf en ons met een goede goal. We hebben een selectie waarin we onze keuze kunnen maken op basis van prestaties en van de tegenstander. En Anwar, die ook veel kansen heeft gehad. Hij was heel dreigend, heel goed. En hij maakt de belangrijke tweede, daar ben ik ook blij mee voor hem.'

Niet alles was positief: na rust was er een fase dat de bezoekers uit Deventer de overhand hadden. 'Dat zijn inderdaad momenten waarop we er geen hoge druk op kregen. We wisten dat Go Ahead een goede, balvaste ploeg is. Ze creëerden er geen kansen mee, dat niet. Na rust moesten we wat omzettingen doen. Zij hadden het initiatief, maar we gaven geen kansen weg. Daarna hebben wij die zelf weer bij elkaar gespeeld.'

Logische vraag: is de crisis in het Philips Stadion nu voorbij? 'Wij vonden dat we al langer in crisis zaten toen de media het oppikten. Crisis of niet, je geeft het een naam. Nu hebben we twee dagen vrij en gaan we ons daarna richten op Feyenoord-uit.' Ook werd Van Nistelrooij vanzelfsprekend nog aan de tand gevoeld over de transferplannen van PSV.

'Dit zijn de laatste drie, vier dagen voor de deadline. Ik heb wel even aan de directie gevraagd om het over deze wedstrijd heen te tillen. Ik ga zo eens rustig met Marcel Brands praten, en dan kijken we wat er nog mogelijk is', sprak de gewezen topspits.