Zeer welkome opsteker voor Bosz, historische goal Weghorst

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zaterdag na drie duels zonder zege weer eens gewonnen in de Bundesliga. De kwakkelende formatie van trainer Peter Bosz won nipt van Borussia Mönchengladbach. RB Leipzig kende geen problemen met SC Freiburg en legde zo de druk weer bij Bayern München.

Zeer welkome opsteker voor Bosz, historische goal Weghorst
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
0 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Voor Gladbach en Leverkusen was de onderlinge strijd een uitgelezen kans om te winnen en zo vertrouwen te tanken, want beide clubs zitten in een lastige fase. Bosz maakte met het door blessures gehavende Leverkusen een vrije val op de ranglijst, terwijl bij Gladbach de druk toenam nadat de resultaten begonnen tegen te vallen en trainer Marco Rose bekendmaakte na het seizoen naar Borussia Dortmund te vertrekken.

Dat beide teams niet in vorm waren, was te zien in Mönchengladbach. Er waren wel kansen, voor onder anderen Alassane Pléa en Hannes Wolf (Gladbach) en Moussa Diaby (Leverkusen), maar de bal ging er niet in. Na een klein uur leek de kans op een goal wel heel groot, want scheidsrechter Daniël Siebert wees naar de stip voor een penalty voor Gladbach na een overtreding van Jeremie Frimpong. De Nederlandse verdediger kwam echter goed weg, want de VAR oordeelde dat er sprake was van buitenspel voor de thuisploeg. Daardoor ging er een streep door de strafschop.

De ploeg van Bosz bleef zo in leven en zag het kwartje daarna helemaal de goede kant op vallen. Met ietwat geluk viel met nog een klein kwartier op de klok de 0-1. Keeper Yann Sommer hield een poging van Diaby nog uit zijn doel, waarna Patrik Schick de bal niet eens goed raakte, maar wel scoorde met een lage inzet in de linkerhoek. Voor Leverkusen was het pas de derde competitiezege in 2021. De achterstand op plek vier - en dus een Champions League-ticket - bedraagt drie punten.

SC Freiburg
SC Freiburg
0 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig boekte op bezoek bij SC Freiburg de zesde competitiezege op rij en klom zo - in ieder geval voor een paar uur - over Bayern München heen. De koploper speelt later op de zaterdag tegen Borussia Dortmund. De openingstreffer werd Leipzig vlak voor rust in de schoot geworpen door Freiburg, dat de bal tijdens de opbouw wel heel knullig verspeelde. Yussuf Poulsen vond vervolgens Christopher Nkunku, die er 0-1 van maakte. Alexander Sørloth verdubbelde de marge na ruim een uur. Guus Til kreeg daarna nog minuten van trainer Christian Streich en zag het ook nog 0-3 worden via Emil Forsberg.

1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
2 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg, een van de achtervolgers van Leipzig en Bayern, liet juist dure punten liggen. Ondanks een doelpunt van Wout Weghorst verloor de Volkswagen-club van 1899 Hoffenheim. De treffer van Weghorst was een echte spitsengoal na een steekpass van Xaver Schlager. De Nederlander schreef zo geschiedenis door voor het derde Bundesliga-seizoen op rij voor minimaal vijftien goals te zorgen. Het betekende de 1-1 na de vroege openingstreffer van Christoph Baumgartner. Pavel Kaderabek was de aangever en dat was hij vlak voor rust opnieuw bij de 2-1 van Andrej Kramaric. Gescoord werd er daarna niet meer, maar Wolfsburg kreeg nog wel een rode kaart. Paulo Otavio kreeg die in de slotfase voor een onbesuisde tackle op Munas Dabbur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 1
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Ook nummer vier Eintracht Frankfurt verspeelde punten. De formatie van trainer Adi Hütter kwam niet langs VfB Stuttgart. Frankfurt dacht in de tweede helft via Filip Kostic op voorsprong te komen, maar de goal van de voormalig speler van FC Groningen ging na VAR-beraad niet door vanwege buitenspel. Een kwartier later was het wel raak voor Kostic, maar tussendoor had Sasa Kalajdzic de score aan de andere kant geopend. De goal van de aanvaller van Frankfurt betekende dus de 1-1.

Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

Het in degradatienood verkerende Hertha BSC pakte voor het eerst sinds 2 januari weer drie punten in de Bundesliga. De club uit Berlijn, waar Deyovaisio Zeefuik na 65 minuten werd gewisseld, kreeg in de slotfase van de tweede helft een penalty. Dodi Lukebakio, de vervanger van Zeefuik, benutte die voor 2-1. En dat terwijl het al na twee minuten mis was gegaan bij Hertha. André Hahn verlengde een voorzet met zijn hoofd en legde de bal zo klaar voor Laszlo Benes, die met een schuiver in de verre hoek voor de voorsprong van Augsburg zorgde. Krzysztof Piatek zorgde later voor de gelijkmaker door op aangeven van Vladimir Darida raak te koppen. Jeffrey Gouweleeuw maakte de negentig minuten vol bij Augsburg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.