'Zeer teleurgesteld' FC Twente gaat in beroep tegen straf KNVB

Reacties

FC Twente is zeer teleurgesteld over de straf die de aanklager betaald voetbal aan de club wil geven voor de veldbestorming na de wedstrijd tegen FC Groningen. De Tukkers stelden in dat duel Europees voetbal veilig, wat een spontaan feest op het veld tot gevolg had.

'Zeer teleurgesteld' FC Twente gaat in beroep tegen straf KNVB
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Twente kreeg een schikkingsvoorstel van de aanklager met een voorwaardelijke geldboete van vijfduizend euro. Hoewel het om een voorwaardelijke straf gaat, ging de club uit Enschede niet akkoord.

'We zijn hierover zeer teleurgesteld', schrijft algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubsite. 'Na de wedstrijd tegen FC Groningen waren er geen wanordelijkheden en was het behalen van Europees voetbal een feest voor de supporters en de spelers. We hebben inmiddels in een reactie richting de KNVB aangegeven niet akkoord te gaan met het voorstel.'

Twente lag dit seizoen al vaker overhoop met de KNVB. De club kreeg verschillende boetes vanwege het afsteken van vuurwerk en spreekkoren richting de scheidsrechter. Daarnaast was Twente woest over een straf die middenvelder Michal Sadílek kreeg opgelegd. Het beroep haalde uiteindelijk niets uit.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.