Zeegelaar aast op Europees voetbal met Watford: 'Kijk naar Leicester City'

Reacties

Marvin Zeegelaar maakte in de afgelopen transferzomer de overstap van Sporting Lissabon naar Watford en moest tot 19 november wachten tot zijn officiële debuut bij zijn nieuwe club. Na twintig seconden spelen lag hij al op de grond met een gebroken neus. Welkom in de Premier League.

Zeegelaar aast op Europees voetbal met Watford: 'Kijk naar Leicester City'

De Nederlander kende geen gelukkige start op de Engelse velden, maar heeft zich uitstekend herpakt. Zeegelaar brak zijn neus in de thuiswedstrijd tegen West Ham United, een duel dat hij ondanks de blessure van begin tot eind meedeed, en had vervolgens ook een basisplaats tegen Newcastle United, Manchester United en Tottenham Hotspur. Tegen Newcastle werd hij met twee assists nog gekozen tot Man van de Wedstrijd.

De verwachting is dat Zeegelaar zaterdagmiddag opnieuw zal starten, in de uitwedstrijd tegen Burnley. De ploeg van Sean Dyche is met 25 punten uit 15 wedstrijden dé revelatie van dit seizoen in de Premier League, maar Watford presteert niet veel minder goed. The Hornets staan op 22 punten en kunnen de tegenstander van zaterdag dus evenaren op de ranglijst.

Inmiddels hoeft Marvin Zeegelaar niet meer met dit masker te spelen; zijn neus is voldoende hersteld.
Inmiddels hoeft Marvin Zeegelaar niet meer met dit masker te spelen; zijn neus is voldoende hersteld.

De supporters zijn dolenthousiast en dromen van Europees voetbal voor Watford. De 27-jarige Zeegelaar sluit niets uit voor de huidige nummer acht van de ranglijst: 'Ik denk dat het mogelijk is. Waarom zou het niet mogelijk zijn, als je kijkt naar wat Leicester City heeft gedaan?', verwijst Zeegelaar naar het spectaculaire kampioenschap van Leicester in het seizoen 2015/16.

'Ik denk dat we als team alles kunnen bereiken wat we willen en dat we zo hoog mogelijk moeten inzetten', vervolgt Zeegelaar op de website van Watford. Overwinningen op concurrenten zoals Burnley zijn noodzakelijk voor de mannen van Marco Silva om te kunnen klimmen op de ranglijst. 'Iedere wedstrijd in de Premier League is zwaar, maar voor deze wedstrijd geldt dat zeker, omdat Burnley een goede ploeg heeft en thuis nog maar drie tegendoelpunten heeft gekregen. Maar wij scoren gemakkelijk in uitwedstrijden, dus we zullen het zien', aldus Zeegelaar.

De geboren Amsterdammer geniet van de Premier League, waar hij op een toch opvallende manier terecht kwam. Zeegelaar was in de jeugdopleiding van Ajax nog een vleugelaanvaller, maar kwam niet verder dan vier wedstrijden in het eerste elftal. Hij werd verhuurd aan Excelsior en belandde in 2011 bij het tweede elftal van Espanyol. Via het Turkse Elazigspor, het Engelse Blackpool en de Portugese clubs Rio Ave en Sporting kwam hij in de zomer bij Watford terecht, waar hij als aanvallend ingestelde back annex middenvelder de linkerflank bestrijkt.

Om Europees voetbal te halen moet Watford in principe bij de eerste vijf eindigen, of de FA Cup of de League Cup winnen. Als deze prijzen naar een team uit de bovenste vijf gaan, dan gaan de nummer zes en/of zeven van de ranglijst ook de Europa League in. Watford speelde in de rijke geschiedenis van de club nog nooit in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.