Zeefuik wacht op transfer naar Duitsland: 'Het wordt tegengehouden'

Reacties

In afwachting van zijn transfer meldde Deyovaisio Zeefuik zich maandag 'gewoon' op de eerste training van FC Groningen richting het nieuwe seizoen. De 22-jarige rechtsback gaf eerlijk toe er met zijn hoofd niet helemaal bij te zijn. Ook voor Azor Matusiwa is nog steeds belangstelling.

Zeefuik wacht op transfer naar Duitsland: 'Het wordt tegengehouden'
© Pro Shots

'Ik doe mijn best op het veld bij FC Groningen, maar ik ben hier in gedachten niet meer. Ik wil naar Duitsland (naar Hertha BSC, red.). Het wordt alleen tegengehouden', zei Zeefuik. 'Door wie de transfer wordt tegengehouden? Niet door de club.'

Hertha heeft al enkele keren een bod uitgebracht op Zeefuik. Het bedrag dat de Duitsers boden komt nog steeds niet in de buurt bij wat Groningen voor ogen heeft, gaf technisch directeur Mark-Jan Fledderus maandagochtend nog aan.

Een complicerende factor daarbij is dat een zeer groot deel van de transfersom doorgaat naar Ajax als gevolg van de afspraken die de club met Groningen maakte als onderdeel van de transfer van Zeefuik in de zomer van 2018 naar het Hoge Noorden.

Zeefuik heeft nog een contract tot medio 2021 bij Groningen, maar heeft aangegeven deze zomer een transfer te willen maken. Behalve Hertha hadden ook Southampton en Stade Rennes interesse voor de rechtsback, die afgelopen seizoen 26 keer in actie kwam in de Eredivisie.

Matusiwa
Ook Matusiwa is gewild. De Franse clubs clubs Lens en Metz volgen hem. 'Er spelen wat dingen door mijn hoofd', legde de middenvelder uit. 'Ik sta er zo in: ik wil niet per se weg, maar de stap die ik kan maken is wel een heel mooie. De club heeft de touwtjes in handen, dus als zij niet willen, wordt het een lastig verhaal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer D. Zeefuik
Meer over D. Zeefuik
Meer A. Matusiwa
Meer over A. Matusiwa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.