Zapata en Gasperini trots op Atalanta: 'Twee van de belangrijkste goals in mijn carrière'

Gian Piero Gasperini en doelpuntenmaker Duván Zapata konden wel leven met het 2-2 gelijkspel tegen Ajax. Hoewel ze vonden dat Atalanta Bergamo ook nog een derde had kunnen maken, waren ze vooral blij dat de ploeg het nog voor elkaar kreeg om de 0-2 weg te poetsen tegen de Amsterdammers.

Atalanta Bergamo
2 - 2
Ajax
Ajax

'De eerste helft was eigenlijk best goed, maar we letten na die eerste goal even niet goed op', verklaarde Gasperini de 0-2 achterstand bij rust. 'We hadden nog nooit tegen Ajax gespeeld dus we wisten van tevoren niet hoe we ons zouden verhouden tot Ajax. Het is niet hetzelfde Ajax als vorig jaar, maar we hebben veel respect voor ze. We moesten duidelijk weer even wennen aan de snelheid van Europees voetbal. Ajax zette hoog druk, speelt heel snel en aanvallend voetbal en ze hebben een geweldige techniek. Zelf waren we te gehaast bij de laatste pass. Dat maakt het verschil in dit soort wedstrijden.'

Gasperini maakte dan ook een groot compliment richting zijn ploeg dat de 0-2 achterstand na rust nog werd weggepoetst door twee goals van Zapata. 'Ze hebben een heel goede wedstrijd gespeeld tegen een ploeg die snel en aanvallend voetbal speelt. Het is heel goed dat we nog terugkwamen. Het was niet makkelijk, want Ajax zette hoog druk.'

De coach van Atalanta vindt dat zijn ploeg en Ajax vergelijkbare ploegen zijn: 'Niet wat betreft tactiek, maar wel qua aanvallend spel en het drukzetten. We moesten om zien te gaan met hun aanvalsgolfen. Wat dat betreft was het voor beide ploegen ook een risicovolle wedstrijd, waarbij beide ploegen op moesten letten dat ze niet te veel ruimte weg zouden geven.'

Zapata
Doelpuntenmaker Zapata sprak van twee van de belangrijkste goals in zijn carrière: 'We zijn trots. Dit was geen makkelijk resultaat. We hadden een goede eerste helft, maar uiteindelijk ontbrak het ons in de tweede helft aan scherpte om de derde te maken. We deden het goed, we hielden ons geduld en hadden wat geluk nodig. Dit punt is van grote waarde om vooruit te komen. Als je niet wint, moet je zorgen dat je niet verliest.'