Zahavi helpt PSV over dode punt na vier benauwde minuten tegen RKC

Reacties

PSV heeft zaterdagavond de derde overwinning in acht dagen tijd geboekt. Eran Zahavi hielp de Eindhovenaren op weg tegen RKC Waalwijk na enkele benauwde momenten in de eerste helft, waardoor de achterstand op Vitesse één punt blijft en koploper Ajax weet dat het zondag ook moet winnen van Fortuna Sittard om de marge van vier punten te herstellen.

Zahavi helpt PSV over dode punt na vier benauwde minuten tegen RKC
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Maar PSV had het opnieuw lastig. Dinsdag moest Lars Unnerstall de ploeg van Roger Schmidt er nog doorheen slepen in de eerste helft van het bekerduel met FC Volendam, voordat Noni Madueke en Denzel Dumfries een plek in de kwartfinale veiligstelden. Dit keer was het Yvon Mvogo die PSV op de been hield toen RKC in vier minuten tijd een paar keer gevaarlijk voor het doel van de Zwitser opdook.

Mvogo moest in de 26ste minuut voor het eerst ingrijpen toen Lennerd Daneels zijn oude werkgever pijn had kunnen (en misschien wel moeten) doen uit een voorzet van Sylla Sow. Een minuut later haalde Jordan Teze de bal van de lijn, nadat Ayman Azhil in eerste instantie de binnenkant van de paal had geraakt. En weer twee minuten later redde Mvogo op een inzet van dichtbij van Ahmed Touba.

Madueke
PSV was tot dan toe alleen dreigend geweest via Eran Zahavi, die in plaats van Donyell Malen in de punt van de aanval begon. Schmidt wilde de aanvaller rust geven, maar moest Malen na 23 minuten alsnog brengen toen Noni Madueke niet verder kon. Daarmee herhaalde zich het scenario van vorige week, toen Malen al voor rust in de ploeg kwam voor de geblesseerde Cody Gakpo.

Malen had als invaller met twee goals vervolgens een belangrijk aandeel in de zege op Sparta, maar dit keer was het Zahavi die PSV over het dode punt hielp. Door reddingen van Kostas Lamprou op schoten van Malen en Zahavi leek de eerste helft zonder doelpunten te eindigen, maar vlak voor rust was de Griekse doelman van RKC toch geklopt. Zahavi schoot een vrije trap fraai binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vierde competitietreffer van de Israëliër kwam als geroepen voor PSV, dat de zege vervolgens niet meer weggaf. RKC was na rust alleen nog gevaarlijk via Azhil en de Eindhovenaren doken zelf wel regelmatig op voor Lamprou. Omdat die ook na rust verdienstelijk stond te keepen, mocht zijn ploeg nog even blijven hopen op een punt. Maar dat zat er uiteindelijk niet in.

Nadat Zahavi de bovenkant van de lat had geraakt, stelde Pablo Rosario de drie punten in de 73ste minuut veilig door na een vlot lopende aanval op aangeven van Ryan Thomas zijn eerste goal van het seizoen binnen te schieten. Daarna waren ook Marco van Ginkel en Adrian Fein minuten gegund, in de wetenschap dat PSV komende week FC Emmen en Feyenoord treft.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
PSV Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.