Zahavi geeft moed op prijzen niet op: 'Niet in de Eredivisie én niet in de Europa League'

Reacties

Eran Zahavi kwam laat in de transferwindow naar PSV, hij startte zonder teamtraining aan het seizoen, kreeg vervolgens corona en de aanvaller raakte geblesseerd. In de eerste helft van het seizoen kwam Zahavi daardoor tot slechts één competitiedoelpunt en twee goals in de Europa League, maar met zeven goals in elf duels ná de winterstop is de spits nu goed op dreef.

Zahavi geeft moed op prijzen niet op: 'Niet in de Eredivisie én niet in de Europa League'
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
Vitesse
Vitesse

In Israël vroegen de media zich al hardop af of Zahavi wel gelukkig was in Eindhoven en of het niet al tot een vroeg afscheid zou komen. Met zijn goals na de winterstop is de spits echter belangrijk voor PSV. Zijn belangrijkste goals waren de twee in het uitduel met Ajax (2-2) en die tegen Olympiakos waardoor PSV ondanks een 4-2 nederlaag nog altijd zicht houdt op het bereiken van de volgende ronde. Gezien het aantal tegendoelpunten van PSV na de winterstop, liefst negentien in elf wedstrijden, is de ploeg van Roger Schmidt echter wel een heel slechte leerling. Ajax knikkerde PSV uit de beker, de Amsterdammers hebben in de strijd om de titel liefst negen verliespunten minder en nu dreigt dus ook een afscheid van de Europa League.

Het is niet waarvoor Zahavi naar Nederland en naar Eindhoven is gekomen. ‘Nee, dat klopt’, zegt de spits. 'Ik ben gekomen om prijzen te winnen net zoals de trainer dat heeft gezegd. Maar we hebben een team met veel jonge spelers. Ze zijn heel goed, maar de meesten hebben nog geen prijzen gepakt. Om titels te kunnen winnen, moet je weten hoe je dat moet doen. Dan moet je soms door moeilijke wedstrijden en moeilijke momenten heen. Dat is de ervaring die je nodig hebt. PSV wil en moet prijzen winnen en ik denk ook dat we dit nog steeds kunnen doen', aldus Zahavi.

De spits geeft de jacht op titels dan ook nog niet op: 'Niet in de race om de titel in de Eredivisie, maar ook niet in de Europa League. Ik denk dat we tegen Olympiakos ook heel goede dingen hebben laten zien in onze eigen stijl. En om volgende week te kunnen winnen, zullen we de foutjes moeten reduceren. Maar met een positieve houding en mindset ben ik ervan overtuigd dat we ons voor de volgende ronde kunnen kwalificeren.'

Lees hieronder het PRO-verhaal met Eran Zahavi.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.