Zahavi en Teze ontbreken bij PSV na positieve test

Reacties

PSV moet het zondag tegen PEC Zwolle doen zonder Eran Zahavi. De spits uit Israël is vanwege een positieve coronatest niet beschikbaar. Ook Jordan Teze is niet inzetbaar na een positieve test.

Zahavi en Teze ontbreken bij PSV na positieve test
© Pro Shots

PSV-trainer Roger Schmidt liet vrijdag bij de persconferentie al weten dat Zahavi wat ziekjes was teruggekeerd na interlandverplichtingen. Toen had de Duitser nog goede hoop dat zijn spits zaterdag kon trainen. Na een positieve test bleek die hoop ongegrond. Zahavi is in zelfquarantaine gegaan. Na drie dagen zal de situatie worden bekeken.

Teze werd al eerder positief getest en miste daarom de duels met Jong Oranje. Schmidt hoopte de verdediger tegen PEC Zwolle in te kunnen zetten, maar dat gaat dus niet door na de positieve test.

In tegenstelling tot Zahavi mag Teze wel deelnemen aan de trainingen, omdat hij al langere tijd klachtenvrij en daarmee niet besmettelijk is. PSV laat weten dat de belasting van een wedstrijd te hoog is voor Teze. In overleg met de KNVB is de Eindhovense club tot de conclusie gekomen dat de verdediger niet aan de eisen voldoet voor het spelen van de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.