Zahavi brengt verlossing op gedenkwaardige PSV-avond

Reacties

PSV heeft op een gedenkwaardige avond een benauwde zege op FC Groningen geboekt. Eran Zahavi hield de Eindhovenaren op koers voor de tweede plaats.

Zahavi brengt verlossing op gedenkwaardige PSV-avond
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
FC Groningen
FC Groningen

De strijd om de begeerde tweede stek stond voor PSV zaterdag op de achtergrond. De wedstrijd tegen FC Groningen stond voor de Eindhovenaren in het teken van Willy van der Kuijlen. 's Middags was er in het Philips Stadion een uitvaartdienst geweest van Mister PSV, die maandag op 74-jarige leeftijd overleed.

Trainer Roger Schmidt had vrijdag de hoop uitgesproken dat de spelers ook binnen de lijnen de legende zouden eren. Een doelpuntrijke zege zou een passend eerbetoon zijn aan Van der Kuijlen, die zijn faam dankte aan zijn ongekende scoringsdrift en met 311 doelpunten Eredivisie-topscorer aller tijden is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV trof in FC Groningen wel een potentiële spelbreker. De ploeg van Danny Buijs staat bekend om een lastig te kraken defensie. Dat bleek het geval, al kwamen de gasten in de eerste helft wel verschillende keren goed weg.

Na een kwartier eindigde de fraaie knal van Cody Gakpo op de lat. Halverwege de eerste helft kwam Groningen met de schrik vrij toen Donyell Malen na een pass van Gakpo en een mislukte sliding van Ko Itakura alleen voor Sergio Padt kwam. De Oranje-international had te weinig ruimte om de Groningen-goalie te verschalken, zoals in de 37ste minuut Ibrahim Sangaré net tekort kwam om van dichtbij de 1-0 te maken.

In de jacht op de verlossende treffer kwam PSV op zijn beurt ook goed weg. Kort na rust behoedde de paal de Eindhovense formatie voor een achterstand. Ahmed El Messaoudi zag zijn inzet op het aluminium belanden.

De ontsnapping bleek het startsein voor een opleving van PSV, dat in een tijdsbestek van enkele minuten verschillende kansen kreeg en ook dacht te scoren. Maar op advies van de VAR ging er een streep door de treffer van Eran Zahavi. Denzel Dumfries had bij zijn voorzet de bal vanachter de doellijn voorgetrokken.

Enkele minuten later had de VAR beter nieuws voor PSV. Scheidsrechter Jeroen Manschot achtte na het raadplegen van de beelden een penalty op zijn plaats vanwege hands van Wessel Dammers. Zahavi liet deze buitenkans niet onbenut en zette PSV vanaf de stip op 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bleek het winnende doelpunt voor PSV, dat door de VAR tot twee keer toe en door Padt een tweede treffer werd onthouden. Het gevoel na afloop was wel goed. Want met de ene goal werd het andere belang gediend.

Met de zege is concurrent AZ voorlopig op drie punten achterstand gezet. Door de zege op FC Groningen kan koploper Ajax zondag de klus (nog) niet definitief klaren. Het passende eerbetoon aan Van der Kuijlen betekende zodoende ook uitstel van het Ajax-feestje.

PSV Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.