Zaakwaarnemer verklapt: Özil wil volgend jaar pas weg bij Arsenal

Reacties

Mesut Özil is niet van plan om deze zomer te vertrekken bij Arsenal. De 31-jarige middenvelder heeft sinds de herstart in Engeland geen minuut meer gespeeld, maar wil zijn contract uitdienen in Londen.

Zaakwaarnemer verklapt: Özil wil volgend jaar pas weg bij Arsenal
© Pro Shots

Arsenal nam de Duitse spelmaker in 2013 over van Real Madrid en Özil kende een uitstekende start in Engeland. Na ellenlange contractonderhandelingen bereikte hij begin 2018 een akkoord over een moddervette nieuwe verbintenis. Özil is met zijn weeksalaris van 350.000 euro nog altijd één van de best betaalde voetballers van de Premier League.

Sinds het tekenen van dat contract heeft Özil zijn oude niveau slechts zelden nog gehaald. Na het vertrek van Arsène Wenger botste de linkspoot meerdere malen met Unai Emery en ook onder Mikel Arteta is hij nu uit de gratie geraakt. De Spanjaard gaf Özil in eerste instantie nog de kans, maar na de coronastop zat hij slechts sporadisch nog bij de selectie. De officiële lezing was dat Özil last had van een rugblessure, maar Engelse media trekken die berichtgeving behoorlijk in twijfel.

Na ruim vier maanden zonder officiële wedstrijd leek een vertrek aanstaande, maar Özil is niet van plan om zijn lucratieve contract in te leveren. 'Ik denk niet dat Mesut voor de zomer van 2021 gaat vertrekken', laat zaakwaarnemer Erkut Sögüt weten in gesprek met Fanatik. 'Hij heeft nog een doorlopend contract, dat is niet veranderd. Hij zal bij Arsenal blijven.'

Wanneer zijn contract medio 2021 ten einde komt, doet zich een andere situatie voor, stelt Sögüt. 'Dan schat ik de kans negentig procent dat hij Arsenal zal verlaten. Azië, Amerika, Turkije? Wie weet.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.