Zaakwaarnemer van Özil haalt keihard uit naar 'leugenaar' Arteta

Reacties

De zaakwaarnemer van Mesut Özil heeft Arsenal-manager Mikel Arteta vrijdag met de grond gelijk gemaakt. Volgens Dr. Erkut Sögüt sprak de Spanjaard deze week niet de waarheid in zijn uitleg over de vreemde situatie van Özil.

Zaakwaarnemer van Özil haalt keihard uit naar 'leugenaar' Arteta
© Pro Shots

Toen deze week duidelijk werd dat Arsenal de 32-jarige Özil niet heef ingeschreven voor de Premier League én de Europa League, kwam de Duitser zelf met een open brief: 'Ik ben zeer teleurgesteld dat ik vooralsnog niet ben ingeschreven. Toen ik in 2018 mijn nieuwe contract ondertekende, heb ik mijn loyaliteit en trouw beloofd aan de club waarvan ik hou: Arsenal. Het doet me pijn dat die liefde niet beantwoord wordt.'

Arteta reageerde op zijn persconferentie als volgt: 'Het is mijn werk om het beste te halen uit iedere speler, om ervoor te zorgen dat iedereen zijn bijdrage levert aan de teamprestatie. Nu heb ik het gevoel dat ik heb gefaald. Ik wil het best mogelijke voor zowel Mesut als de ploeg. Soms was ik daar dicht bij in de buurt, maar momenteel niet. Daarom heb ik de beslissing moeten nemen om hem niet te selecteren. Als iemand blaam treft, dan ben ik het.'

Die woorden zijn bij Sögüt in het verkeerde keelgat geschoten. 'De Arsenal-supporters verdienen een eerlijke verklaring. Arteta moet niet zeggen: "Ik heb gefaald met Özil", maar "Ik heb gefaald om eerlijk te zijn en om mensen die een contract hebben en loyaal zijn met respect te behandelen." Iedereen ter wereld weet dat Mesut niet eerlijk wordt behandeld. Hij krijgt geen enkele kans om zichzelf te laten zien', aldus de spelersagent tegen ESPN.

'Zolang een speler onder contract staat, moet hij de kans krijgen om voor zijn plek te vechten. Dat is bij Mesut niet het geval. Iedereen zegt dat hij goed traint, Per Mertesacker zei dat onlangs ook nog publiekelijk. Ik heb minstens vijf ploeggenoten van Mesut gesproken en die zeggen allemaal dat hij geweldig is op de training. Zij zeggen dat Mesut één van hun beste spelers is en ze snappen niet waarom hij niet geselecteerd wordt. Dus het kan niet aan de trainingen liggen en ook niet aan de wedstrijden. Dan heeft het dus niets met voetbal te maken. Als je spreekt, moet je de waarheid spreken en niet liegen. Anders moet je helemaal niets zeggen', aldus Sögüt over Arteta, die het behoorlijk verbruid heeft bij de zaakwaarnemer.

'In zijn laatste zes maanden als voetballer was Arteta alleen maar bezig met de trainerscursus en met zijn eigen toekomst. In zijn laatste seizoen heeft hij geen enkele basisplaats gehad, maar Arsène Wenger gunde hem toch een invalbeurt bij zijn afscheid, terwijl hij al maanden niet fit meer was. Kijk hoe Arteta werd behandeld in zijn laatste jaren, en kijk dan naar Mesut, die wél loyaal is en niet zoals Arteta voor andere teams in Engeland wil spelen', zegt Sögüt vinnig.

'Misschien hoopte Arsenal dat Mesut uiteindelijk zelf zou vertrekken en proberen ze hem daarom ongewild en niet welkom te laten voelen, maar hij is iemand die voor zijn rechten opkomt. Mesut hij heeft al heel vroeg duidelijk gemaakt dat hij niet zou vertrekken. Misschien verandert de club in januari van gedachten, je weet nooit wat er gebeurt in het voetbal', laat Sögüt de deur toch nog op een kier staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.