Youth League: Sporting schakelt Ajax uit na knappe comeback

Ajax Onder-18 heeft het helemaal weggegeven in de Youth League. De Amsterdammers waren hard op weg naar de groepswinst, maar eindigden uiteindelijk zelfs als derde. Daardoor is Ajax uitgeschakeld.

Als koploper ging Ajax de laatste speelronde in en de Amsterdammers wisten dat een gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Sporting Portugal voldoende was om de knock-outfase te bereiken. De Portugezen konden echter ook nog nog als poulewinnaar door als ze wonnen van Ajax.

Na 25 minuten was er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, want dankzij twee treffers van Amourricho van Axel Dongen stond de thuisclub op dat moment met 2-0 voor. Vier minuten voor rust kwam Sporting terug in de wedstrijd via Mateus Fernandes. Toen het door Youssef Chermiti in de 71ste minuut ook nog 2-2 werd, nam de spanning op Sportpark de Toekomst ineens toe.

Op dat moment betekende één doelpunt van Sporting uitschakeling voor Ajax en die 2-3 kwam er ook in de 87ste minuut: Chico dompelde Amsterdam in rouw. Door de overwinning is Sporting Portugal namelijk de winnaar van Groep C, terwijl ook Bayern München boven Ajax eindigt.