Yilmaz begint op de bank tegen Ajax

Reacties

Burak Yilmaz verschijnt namens Fortuna Sittard niet aan de aftrap tegen Ajax. De Turkse spits zit wel bij de wedstrijdselectie, iets wat hijzelf eerder deze week nog onzeker achtte.

Yilmaz begint op de bank tegen Ajax
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 3
Ajax
Ajax

Yilmaz arriveerde pas laat in Sittard en moest daarna ook nog trainingsdagen missen in afwachting van een werkvergunning. Vorige week donderdag kreeg hij pas groen licht om officieel aan te sluiten bij de spelersgroep. Hij maakte zijn officieuze debuut voor zijn nieuwe club afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo. Yilmaz deed drie kwartier mee. Het was geen onverdeeld succes, erkende hijzelf ook.

© Pro Shots

Trainer Sjors Ultee zei na afloop dat de verrassende aanwinst sowieso niet de hele wedstrijd tegen Ajax zou kunnen meedoen. ‘We zullen moeten kiezen’, zei Ultee. ‘Gaan we voor het begin of het einde van de wedstrijd?’ Nu is dus duidelijk dat Yilmaz in ieder geval niet zal starten. ‘Daarvoor is het nog te vroeg’, aldus Ultee op vrijdag, na de laatste training voor de competitiestart. ‘Zeker tegen Ajax, waarin het tempo vrij hoog zal liggen. Burak wordt elke dag beter, maar hij is er nog niet. En dat is logisch.'

'Maar hij kan zeker invallen, want anders had ik hem ook niet in de selectie opgenomen. Hij is en blijft natuurlijk iemand met meerwaarde, een bewezen doelpuntenmaker', vult Ultee aan. De trainer kan tegen Ajax ook nog niet beschikken over een opvolger van Zian Flemming. Fortuna mikt sinds het afketsen van de komst van Michel Vlap op het aantrekken van de Amerikaan Cole Bassett als nieuwe aanvallende middenvelder, maar een akkoord daarover met de betrokken clubs Feyenoord en Colorado Rapids laat lang op zich wachten.

Dat Mark Diemers serieus in beeld is bij Fortuna, betekent niet dat de belangstelling voor Bassett is verflauwd. ‘We hebben hem nog zeker niet opgegeven’, verduidelijkt Ultee. ‘We hebben al langere tijd heel veel interesse in Cole Bassett, maar zijn komst is gecompliceerd. Ik zou er heel blij van worden als we hem eindelijk binnen hebben.’

Mickaël Tirpan heeft zich gerevancheerd bij Fortuna. De rechtsback werd vorige week beboet en geschorst na een uitbarsting op het trainingsveld. Hij keerde terug in de selectie nadat hij afgelopen weekeinde zijn excuses had aangeboden. ‘Sindsdien heeft Mika het prima opgepakt. Hij heeft een heel goede trainingsweek achter de rug’, zegt Ultee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.