Yaya Touré draait 180 graden en tekent contract in China

Reacties

Yaya Touré vervolgt zijn loopbaan bij het Chinese Qingdao Huanghai, de koploper op het tweede niveau van het Aziatische land. De 36-jarige Ivoriaan zat al meer dan een half jaar zonder club. De stap naar China is opmerkelijk te noemen.

Yaya Touré draait 180 graden en tekent contract in China

Ruim twee jaar geleden zei Touré juist nog niets te begrijpen van spelers die de overstap naar China maakten. 'Voetbal je omdat je van voetbal houdt of omdat je veel geld wil verdienen? Ik voetbal omdat ik van het spelletje houd. Ik geniet op het veld, help mijn ploeggenoten en speel graag tegen grote teams.'

Touré sloeg in die tijd aanbiedingen uit China af. 'Ik zie er nog jong uit, toch? Nee, ik wil in Europa voetballen. Vooral in Engeland. Dat wil ik zeker nog een paar jaar doen. Ik zeg altijd dat ik denk dat ik doodongelukkig zou worden als ik in China ging spelen. Kijk naar mijn vriend Zlatan Ibrahimovic (toen speler van Manchester United, red.). Hij is een grote speler met dezelfde mentaliteit als ik. Hij plaatst voetbal op één. Maar degene die naar China gaan, daar heb ik niks mee.'

De middenvelder tekende in september 2018 nog bij Olympiakos, maar daar werd zijn contract in december alweer ontbonden. Touré speelde daarvoor jarenlang bij Manchester City en diende ook clubs als Barcelona en AS Monaco.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Y. Touré
Meer over Y. Touré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.