Xavi zwaait af in Qatar met verloren bekerfinale

Reacties

Het is Xavi Hernández niet gelukt om zijn schitterende loopbaan met een extra prijs af te sluiten. De 39-jarige Spanjaard speelde donderdagavond met de Qatarese bekerfinale zijn laatste officiële wedstrijd in Qatar, maar ging onderuit.

Xavi zwaait af in Qatar met verloren bekerfinale

Twee weken geleden maakte Xavi bekend dat hij bezig was aan zijn laatste seizoen als speler. De legendarische middenvelder maakte in 2015 de overstap van Barcelona naar Al-Sadd, waar hij de laatste jaren van zijn carrière volmaakte. Met de Qatarese club pakte hij in 2017 wel de beker.

Donderdag kon daar dus een tweede cup bij komen. Al-Sadd nam het in de finale op tegen Al-Duhail, de ploeg waar onder anderen Medhi Benatia onder contract staat. De wedstrijd begon goed voor Xavi en de zijnen, zij namen al in de zevende minuut de leiding: 1-0. Uiteindelijk draaide de wedstrijd volledig om en won Al-Duhail overtuigend met 1-4.

Xavi eindigt zijn carrière zo toch eingszins in mineur. De Spanjaard pakte in april wel de landstitel, maar greep donderdag dus naast de dubbel. De Catalaan speelt op 20 mei in Iran nog één duel: een uitwedstrijd tegen Persepolis in de Aziatische Champions League. Daarna gaat Xavi zich op zijn trainersloopbaan richten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.