Xavi Simons heeft 'escape' en kan terug naar PSG

Reacties

In het contract van Xavi Simons bij PSV is een clausule opgenomen waarmee de aanvallende middenvelder op een bepaalde manier weer terug kan naar Paris Saint-Germain. Bij het presenteren van de jaarcijfers wilde Marcel Brands daar niet te diep op ingaan.

Xavi Simons heeft 'escape' en kan terug naar PSG
© Pro Shots

De algemeen directeur bevestigde het bestaan van een clausule tussen PSV en Simons over een eventuele terugkeer. Simons heeft in zijn PSV-contract een clausule opgenomen waarin staat voor welke voorwaarden hij weer naar PSG kan, waarbij wel duidelijk dat PSV er in financieel opzicht flink op vooruit zou gaan. Naar verluidt gaat het om een bedrag van tien à twaalf miljoen euro. Er geldt een beperkte periode voor deze clausule en het bedrag wordt hoger naarmate Simons langer bij PSV blijft.

PSV liet eerder al weten dat er geen sprake was van een terugkoopoptie. Dat was ook moeilijk voorstelbaar, want Simons was transfervrij overgenomen. Franse media meldden echter wel dat PSG volgend jaar Simons weer kan verwelkomen.

PSV slaagde er verrassenderwijs in om de negentienjarige spelmaker vast te leggen tot de zomer van 2027. Dit seizoen scoorde Simons al zes keer in negen Eredivisie-wedstrijden, waarmee hij na Cody Gakpo (negen doelpunten) het vaakst doel trof voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.