Xavi over ontevreden Barça-verdediger: 'Ik weet dat dit niet zijn positie is'

Reacties

Jules Koundé is onderwerp van gesprek in Spanje. De 24-jarige Fransman zou zijn rol als rechtsback bij Barcelona meer dan zat zijn. Op die plek valt Koundé de laatste weken behoorlijk uit de toon bij de Catalanen.

Xavi over ontevreden Barça-verdediger: 'Ik weet dat dit niet zijn positie is'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Koundé had de clubs afgelopen zomer voor het uitzoeken na zijn sterke seizoen bij Sevilla. Uiteindelijk werd het vooral een tweestrijd tussen Chelsea en Barcelona. Thomas Tuchel wilde de verdediger graag naar West-Londen halen en vertelde in hem de opvolger van rechtsback Cesar Azpilicueta te zien. Volgens AS was dat voor Koundé één van de redenen om Chelsea af te wijzen.

De Fransman vertrok daarop naar Barcelona. Bij die transfer stelde hij volgens het Spaanse dagblad zelf de voorwaarde dat hij niet meer als rechtsback gebruikt zou worden. Koundé wilde louter nog in het centrum spelen. Xavi zag in hem een goede partner voor Ronald Araujo en gebruikte hem in de eerste oefenduels ook als centrumverdediger.

Vanwege het vertrek van Sergiño Dest op huurbasis naar AC Milan en de aanhoudende fysieke malheur bij Sergi Roberto kwam Koundé daarna echter toch weer meer en meer op de rechterkant te spelen. In augustus zou hij bij Xavi al aan de bel hebben getrokken: Koundé zou zich incidenteel best willen opofferen voor het team, maar wil niet dat hij structureel aan de zijkant komt te spelen.

© Pro Shots

Dat is inmiddels wel aan de hand, zowel bij Barcelona als bij de Franse nationale ploeg. Hoewel Koundé in balbezit vaak de derde centrumverdediger wordt in de opbouw, voelt hij zich niet op zijn best aan de zijkant. De laatste weken valt hij op die plek ook redelijk uit de toon. Diego Simeone had Koundé duidelijk als zwakke schakel in de opbouw bestempeld, want in de topper tegen Atlético kwam de verdediger buitengewoon veel aan de bal en wist hij de oplossing vaak niet te vinden.

Bovendien had hij het verdedigend zwaar tegen Yannick Carrasco. Koundé ontbeerde de explosiviteit en pure snelheid om de Belg bij te benen. Bij de nederlaag tegen Rayo Vallecano was dat midweeks niet anders met Álvaro García.

Xavi werd vrijdag op zijn persconferentie gevraagd naar de rol van Koundé, die zichtbaar baalt van zijn situatie: 'Ik weet dat dit niet zijn positie is, ik weet dat Jules een centrumverdediger is', reageerde de Barça-coach. 'Maar door omstandigheden moet hij zich aanpassen op de rechtsback-positie. Hij is nederig en zet zich in voor het team. Hij is een gegarandeerde basisspeler in onze defensie, waar hij ook speelt', verzekerde Xavi.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Koundé
Meer over J. Koundé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.