Xavi legt uit: deze stap moet Pedri nog maken om bij de wereldtop te horen

Reacties

Barcelona had het zaterdag zonder de geschorste Robert Lewandowski zwaar tegen Girona, maar trok dankzij een doelpunt van Pedri toch aan het langste eind. Xavi was lyrisch over de twintigjarige middenvelder, die volgens de coach nog een stap moet zetten richting de wereldtop.

Xavi legt uit: deze stap moet Pedri nog maken om bij de wereldtop te horen
© Pro Shots
Girona
Girona
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Pedri speelde zaterdag zijn honderdste wedstrijd voor Barcelona en vierde die mijlpaal met het winnende doelpunt. Na een uur was de technicus het eindstation van een goedlopende Barcelona-aanval. Xavi kreeg na afloop uiteraard vragen over zijn matchwinner.

'Hij maakt nu al het verschil in wedstrijden, vanwege zijn unieke kwaliteiten', zei Xavi over Pedri. 'Als hij nu ook nog doelpunten en assists gaat toevoegen, hoort hij op twintigjarige leeftijd al bij de beste spelers van de wereld op zijn positie. Pedri kan nog beter worden in het geven van de beslissende pass, maar dat geldt ook voor mijn andere middenvelders.'

Pedri maakte tegen Girona zijn vijftiende doelpunt in dienst van Barcelona en zijn zesde van dit seizoen. Verder staat de teller na honderd wedstrijden op zeven assists. Xavi vindt dat die statistieken beter moeten, maar benadrukt vooral blij te zijn met wat Pedri wél brengt.

Dat de wedstrijd tegen Girona zo moeizaam verliep voor Barcelona, was in de ogen van Xavi onnodig. 'We durven nog steeds niet genoeg', oordeelde Xavi. 'We geven vaak de correcte pass, maar niet de beslissende pass. We moeten vaker van afstand schieten, vaker op zoek gaan naar de steekpass, vaker de bal voor slingeren. Ik ben blij met de zege, maar we moeten zelfkritisch zijn en ons verbeteren in het aanvallende spel.'

Een klein jaar geleden verscheen via VI PRO nog onderstaand verhaal over Pedri:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.