Wu Lei bewijst meer te zijn dan een marketingstunt

Reacties

Hij had er vijf duels voor nodig, maar de Chinese aanvaller Wu Lei mag zich de eerste Chinees noemen die gescoord heeft in La Liga. De aanvaller van Espanyol was trefzeker tegen Real Valladolid.

Wu Lei bewijst meer te zijn dan een marketingstunt
Espanyol
Espanyol
3 - 1
Real Valladolid
Real Valladolid

De komst van Wu Lei naar Spanje zorgde voor een boel opschudding in China. Liefst veertig miljoen Chinezen zagen hem zijn eerste speelminuten maken in de competitie. Vier wedstrijden later kon er dus voor een tweede keer gejuicht worden in het Verre Oosten. Na een goede steekpass werd Wu Lei alleen voor de keeper gezet en de Chinees bleef uiterst kalm. Met een schuiver zette hij de 3-1 eindstand op het scorebord.

De goal zal de populariteit van Wu Lei en daarmee ook werkgever Espanyol alleen maar doen toenemen. Voor de aanvaller zelf is het prettig dat hij nu kan aantonen dat hij niet alleen commercieel zeer interessant is voor de Spaanse club. Met zijn eerste goal in La Liga is Wu Lei hard op weg om zijn droom waar te maken: 'Ik wil de fans in de hele wereld laten zien dat er Chinese spelers zijn die kunnen schitteren in de beste competities ter wereld.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Wu Lei
Meer over Wu Lei
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.