Wright: 'Aubameyang, jij bent een Arsenal-legende voor het leven'

Reacties

De populariteit van Pierre-Emerick Aubameyang bij Arsenal is door zijn nieuwe contract nog groter geworden. De 31-jarige aanvaller hoopt een clublegende te worden. Wat is daar nog voor nodig?

Wright: 'Aubameyang, jij bent een Arsenal-legende voor het leven'
© Pro Shots

Lang was er onzekerheid over de toekomst van Aubameyang. Al sinds de zomer van 2019 liepen er gesprekken tussen de Arsenal-leiding en de begeleiders rond de Gabonees over een nieuw contract. De oude verbintenis liep medio 2021 af, waardoor Arsenal zijn sterspeler deze transferperiode mogelijk had moeten verkopen vanwege de financiële belangen. Dinsdag was er eindelijk witte rook: Aubameyang zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2023.

Na de bekendmaking vertelde Aubameyang over zijn drijfveren: 'Iedereen weet hoe speciaal deze club is. Ik heb geweldige spelers gezien, spelers met veel passie en onverslaanbare spelers. Ik droom ervan een van hen te worden. Dat ik echt bij de beste hoor en voor altijd in de harten van de fans zit. Ik wil een Arsenal-legende worden, net als Thierry (Henry, red.), Wrighty, Adams en Bergkamp. Er zijn er eigenlijk teveel om op te noemen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Aubameyang dreigde door de impasse rond zijn contract een scenario zoals dat van Robin van Persie en Cesc Fàbregas. De twee verlieten Arsenal als topspelers voor respectievelijk Manchester United en Barcelona, simpelweg omdat hun ambities niet strookten met de mogelijkheden in Noord-Londen.

In een reactie op de contractverlenging van Aubameyang refereerde Ian Wright daar aan: 'Voor ons als Arsenal-fans - in een tijd waarin we je het hardst nodig hebben, terwijl we legendes hebben zien vertrekken toen we ze nodig hadden – ben jij een legende voor het leven.'

De grote vraag is hoeveel prijzen Aubameyang in de komende drie jaar nog kan pakken met Arsenal. De aanvaller die begin 2018 overkwam van Borussia Dortmund won tot nu toe met de Londenaren de FA Cup en het Community Shield. Die prijzen werden in de voorbije maanden gepakt, als gevolg van de opmars onder de nieuwe manager Mikel Arteta.

Op deze manier gaat Arsenal met Arteta en Aubameyang de Engelse top bestormen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.