'Wraak van Vinícius' verlost zeer pover Real Madrid

Reacties

Het in crisis verkerende Real Madrid heeft zich zaterdag in eigen huis naar een benauwde zege geworsteld. Het dit seizoen verrassend goed presterende Real Valladolid leek op weg naar een knappe remise, maar uitgerekend het veelbesproken talent Vinícius Júnior zorgde voor de verlossing.

'Wraak van Vinícius' verlost zeer pover Real Madrid
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Het zijn barre tijden voor Real Madrid. Na een ronduit dramatische seizoenstart werd de vernedering in El Clásico (5-1) van vorige week trainer Julen Lopetegui fataal, de ex-bondscoach van Spanje werd maandag 138 dagen na zijn aanstelling alweer op straat gezet. Zijn tijdelijke vervanger werd gevonden bij Real Madrid B, tussenpaus Santiago Solari begon midweeks met een reguliere 0-4 overwinning bij derdedivisionist UD Melilla in het toernooi om de Copa del Rey.

Voorafgaand aan het thuisduel met promovendus Real Valladolid - dat tot zaterdagmiddag knap zesde stond, met zelfs twee punten meer dan nummer negen Real Madrid - werd het de interim-trainer in defensief opzicht bepaald niet makkelijk gemaakt. Marcelo en Dani Carvajal waren niet inzetbaar door blessures, naast de beide backs ontbrak ook centrumverdediger Raphaël Varane.

Ex-vedette en voormalig Real Madrid-spits Ronaldo was ook in Estadio Santiago Bernabéu: hij is sinds twee maanden grootaandeelhouder van Real Valladolid.
Ex-vedette en voormalig Real Madrid-spits Ronaldo was ook in Estadio Santiago Bernabéu: hij is sinds twee maanden grootaandeelhouder van Real Valladolid.

De defensie met de 21-jarige La Liga-debutant Sergio Reguilón en Álvaro Odriozola op de backposities werd in de eerste helft maar nauwelijks op de proef gesteld. De beste en meeste kansen waren voor de thuisploeg, maar onder anderen Karim Benzema, Gareth Bale en Casemiro kwamen niet tot scoren. Kort voor rust werd ook Valladolid een keer gevaarlijk, maar spits Enes Ünal (voorheen door NAC Breda en FC Twente gehuurd van Manchester City) kopte net naast.

Ook vlak na de pauze wisten Casemiro en Bale (beiden met het hoofd) het net niet te vinden, rondom de zestigste minuut kroop Real Madrid tot drie keer toe vervolgens door het oog van de naald. Een schot van Rubén Alcaraz werd van richting veranderd en spatte uiteen op de lat, niet veel later kreeg keeper Thibaut Courtois nog maar nét een handje tegen een schot van Ünal, waarna ook Toni de lat trof.

Ontsnapping
In de slotfase probeerde Solari het tij te keren. Hij haalde Bale en Marco Asensio naar de kant voor Lucas Vázquez en Vinícius Júnior. Met name aan de entree van laatstgenoemde kleefde een verhaal: het toptalent was midweeks nog een van de grote uitblinkers, nadat Lopetegui het maar nauwelijks in hem zag zitten. Sterker nog: Spaanse media (die de laatste tijd steeds vaker roepen om een fatsoenlijke kans voor de achttienjarige Braziliaan) namen het de ontslagen trainer kwalijk dat hij niet het maximale uit de potentie van Vinícius wist te halen.

Solari heeft wat meer fiducie in hem, iets wat de jongeling zaterdag terugbetaalde. Het was in de 83ste minuut namelijk uitgerekend Vinícius die de Madrileense ontsnapping inleidde. Hij trok vanaf rechts naar binnen, en zag zijn vlammende schot via een verdediger gelukkig in het doel verdwijnen. Een rake pingel van Sergio Ramos in de slotminuten betekende de 2-0 eindstand. Daarmee is de maand november voor Real Madrid met een voorzichtige opsteker begonnen, waar De Koninklijke in oktober nog de slechtst presterende club uit de competitie was.

'Sinds Ronaldo eigenaar is, wint Valladolid bijna alles'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.