Worstelend Real Madrid hard op weg naar de Spaanse landstitel

Real Madrid heeft met een nipte zege op Getafe een flinke stap richting de Spaanse landstitel gezet. Een benutte strafschop van Sergio Ramos vergrootte de voorsprong op Barcelona tot vier punten.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Getafe
Getafe

Barcelona kwam dinsdag in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Atlético Madrid en gaf Real daarmee de kans om zijn voorsprong verder uit te bouwen. De Spaanse media liepen al vooruit op een aanstaande titel voor De Koninklijke, maar op zijn persconferentie van woensdag trapte Zidane op de rem. 'We hebben nog niets gewonnen', benadrukte de oefenmeester in een poging zijn selectie scherp te houden. Real speelde echter geen grootse wedstrijd tegen Getafe.

Dat er voor rust niet gescoord werd in Estadio Alfredo Di Stéfano kwam vooral door waanzinnig keeperswerk van Thibaut Courtois en David Soria. Eerstgenoemde greep goed in bij een goede poging van Xabier Etxeita, terwijl Soria gestrekt moest bij een inzet van Vinícius Júnior. Later in de eerste helft maakte Soria ook een goed schot van Isco onschadelijk. Real probeerde het spel wel te maken, maar had het lastig met het strijdende Getafe, dat maar weinig ruimte weggaf.

In de tweede helft bleef Real zoekende. Een schot van Luka Modric werd van richting veranderd en ging daardoor naast, aan de overkant ging de lob van Jaime Mata maar net over. Zidane zag dat er iets moest veranderen en bracht na ruim een uur Federico Valverde, Marco Asensio en Rodrygo, maar ook zij konden hun stempel niet op de wedstrijd drukken. Getafe werd weliswaar steeds wat meer naar achteren gedrukt: uitgespeelde kansen had dit niet tot gevolg.

Een domme overtreding van Mathías Olivera gaf Real dan toch de kans om op voorsprong te komen. De linksback haalde in een ongevaarlijke hoek Dani Carvajal neer en veroorzaakte daarmee een penalty. Aanvoerder en specialist Sergio Ramos nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet: 1-0. Omdat Getafe hier geen antwoord op had, staat Real met nog vijf speelronden te gaan vier punten voor op Barcelona. De ploeg van Zidane hervat de titelrace zondag met een uitwedstrijd bij Athletic de Bilbao en speelt vervolgens nog tegen Alavés (thuis), Granada (uit), Villarreal (thuis) en Leganés (uit).

Real Sociedad
2 - 1
Espanyol
Espanyol

Real Sociedad kwam dramatisch uit de coronabreak en haalde uit de laatste vijf wedstrijden maar één punt. Daarmee ging de Champions League-droom van de Basken in rook op. Donderdag werd er tegen hekkensluiter Espanyol dan eindelijk een einde gemaakt aan de dramatische reeks en dat was te danken aan Alexander Isak. De voormalig Willem II'er, die al negen competitieduels op rij niet meer had gescoord, nam zes minuten voor tijd de winnende goal voor zijn rekening.