Wormuth wil Getafe kopiëren tegen Ajax: 'Maar geen theater'

Reacties

Ajax gaat zondag op bezoek bij één van zijn grote angstgegners van de laatste jaren. De afgelopen twee seizoenen gingen de Amsterdammers telkens onderuit bij Heracles Almelo en dus heeft Frank Wormuth vertrouwen in een goede afloop.

Wormuth wil Getafe kopiëren tegen Ajax: 'Maar geen theater'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 0
Ajax
Ajax

De Heracles-trainer zat donderdag ook voor de televisie toen Ajax zich stuk beet op Getafe. In een frustrerende wedstrijd kwam de ploeg van Erik ten Hag tot geen enkel schot op doel. 'De bereidheid om te lopen, om kilometers af te leggen, was een voorbeeld voor ons. Dat was een ongelooflijke prestatie van Getafe', vertelt Wormuth op de clubsite van de Almeloërs.

'Maar veel andere zaken vond ik unfair en theatraal. Zo wil ik onze spelers niet zien, dat was geen voetbal', aldus Wormuth, die met Heracles momenteel bezig is aan een slechte serie. Van de laatste acht Eredivisie-duels wist de ploeg uit Almelo er slechts één te winnen. Afgelopen weekend zag het spel er tegen VVV wel weer iets beter uit, maar werd er alsnog met 1-0 verloren.

'Dat soort wedstrijden zitten erbij in een seizoen. We hebben niet slecht gespeeld, maar helaas niet gescoord', blikt Wormuth terug. Een derde thuiszege op rij tegen Ajax zou Heracles dan ook heel goed uitkomen. 'Ajax is een klasse beter, dat weten we. Maar we hebben, na wedstrijden tegen Ajax, altijd een goede serie gehad. Daar hopen we nu weer op.'

Heracles moet het zondag tegen Ajax overigens stellen zonder Robin Pröpper, Navajo Bakboord, Jesper Drost, Dabney Dos Santos en Joey Konings.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.