Wormuth opvallend monter na nederlaag tegen RKC

Reacties

Frank Wormuth is geenszins in paniek na de pijnlijke thuisnederlaag van Heracles Almelo tegen RKC Waalwijk (0-1). De zestigjarige trainer geeft zijn spelers juist de complimenten.

Wormuth opvallend monter na nederlaag tegen RKC
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Heracles ondernam 24 doelpogingen tegenover de 5 van RKC, maar het waren de Waalwijkers die er met de punten vandoor gingen. 'We hebben wel mogelijkheden gecreëerd, maar niet genoeg grote kansen', blikt Wormuth terug. 'Jeff Hardeveld heeft wel vijftig voorzetten gegeven, maar onze aanvallers stonden vaak niet op de juiste plek', legt hij uit.

Dat is geen incident. Na vijf Eredivisie-wedstrijden staat Heracles op drie doelpunten. De ploeg lijkt behoorlijk wat creativiteit en scorend vermogen te missen, waardoor het erg lastig worden om wedstrijden te winnen. Delano Burgzorg was met een schot tegen de lat nog het dichtst bij een doelpunt: 'Het was een frustrerende avond, er lukte bij mij niet veel, ik heb geen idee waarom. De eindpass was telkens niet goed bij ons', analyseert de aanvaller.

'Maar ja, Delano is nog maar 21 hè, dan is het logisch dat je niet alles perfect doet', reageert Wormuth. 'Heracles is een opleidingsclub, dat wist ik toen ik hier een contract tekende. Het is mijn taak om deze ploeg beter te maken', aldus de Duitser, die erkende dat Heracles thuis van RKC hoort te winnen, maar zich toch geen enkele zorgen lijkt te maken.

'Ik wil juist complimenten aan mijn ploeg geven. We hebben vanavond mentaliteit getoond, we hebben fitheid getoond, we hebben goed positiespel gespeeld en we hebben de gevaarlijke counter van RKC keer op keer in de kiem gesmoord, omdat we goed druk zetten. Alleen: we hebben niet gescoord. Dat is inderdaad niet de eerste keer, maar dat is geen probleem. Als je weet wat de oplossing is, heb je namelijk geen probleem. Het is nu aan mij om het scorend vermogen van mijn ploeg te verbeteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.