Woodward kondigt transfergeweld Manchester United aan

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer krijgt bij het versterken van de selectie in de komende transferperiode de volledige steun van de directie van Manchester United. Algemeen directeur Ed Woodward wil de financiële kracht omzetten in meer kwaliteit op het veld.

Woodward kondigt transfergeweld Manchester United aan

De Manchester United-aanhang snakte naar een positieve boodschap nadat het seizoen in mineur was geëindigd. De kritiek was ook gericht op Woodward, bij wiens beleid veel vraagtekens zijn geplaatst sinds het afscheid van Sir Alex Ferguson na het seizoen 2012/13. Dat was direct ook het laatste jaar waarin The Red Devils kampioen werden. Ole Gunnar Solskjaer is de oplossing ook nog niet gebleken. Nadat de interim-manager een vaste aanstelling kreeg, ging het snel bergafwaarts. Het eindigen op de zesde plaats en daardoor het mislopen van Champions League-voetbal was een volgend dieptepunt.

Al dan niet opvallend is dat Manchester United in de sportief magere jaren financieel alleen maar verder is gegroeid. Dat stevige fundament moet de club nu helpen. Woodward probeerde de zaak te sussen door in een interview met Sky Sports investeringen aan te kondigen: 'De onderliggende kracht van onze organisatie zorgt ervoor dat we onze manager en zijn team volledig kunnen steunen met het oog op de toekomst. De voorbereidingen op volgend seizoen zijn in volle gang. Na een turbulent seizoen ligt de focus nu al volledig op het toebouwen naar een nieuwe succesperiode.'

Er werd de laatste weken gespeculeerd dat United door de neerwaartse lijn in de laatste maanden beter afscheid kon nemen van Solskjaer, maar Woodward heeft nog het volste vertrouwen in de Noor. Er komt geen nieuwe aanstelling in de zomer. 'De laatste weken waren teleurstellend, maar we zijn erg tevreden met het aanstellen van Ole voor de komende drie jaar', aldus Woodward, die zijn charmeoffensief afsloot met de volgende woorden: 'De kracht van onze onderneming stelt ons in staat succes te creëren op het veld. Dit blijft, zoals dat altijd al geweest is, ons grote doel.'

Manchester United werd de laatste weken in verband gebracht met onder anderen Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Declan Rice (West Ham United) en Bruno Fernandes (Sporting Lissabon). Daartegenover staat dat Alexis Sánchez de club zeer waarschijnlijk gaat verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.