Wonderkind Reinier: 'Nauwelijks voor te stellen hoe kolossaal Real is'

Reacties

Zijn avontuur bij Real Madrid is nu echt begonnen. De achttienjarige Braziliaan Reinier hield het niet droog bij zijn presentatie.

Wonderkind Reinier: 'Nauwelijks voor te stellen hoe kolossaal Real is'
© Pro Shots

Een dag na zijn achttiende verjaardag werd zijn transfer naar Real Madrid wereldkundig gemaakt. Op 20 januari maakte De Koninklijke bekend dat de Braziliaanse belofte had getekend tot medio 2026. Voor naar verluidt dertig miljoen euro werd de middenvelder weggehaald bij Flamengo.

Een kleine maand later doet hij bij zijn presentatie zijn eigen verhaal over de overgang. 'Ik voelde een ongelooflijke gelukzaligheid toen mijn vader me belde tijdens mijn verblijf op het WK voor Clubs met het nieuws. Ik wist niet waar ik het moest zoeken. Ik begon te huilen van geluk. Je kan je op zo'n moment nauwelijks voorstellen hoe kolossaal Real Madrid is. Dit is altijd mijn club geweest.'

Zijn transfer naar de Spaanse hoofdstad is dan ook een droom die is uitgekomen. Niet alleen Reinier had 's nachts over de stap naar De Koninklijke nagedacht. 'Real Madrid was ook een droom voor mijn vader, mijn moeder en de rest van mijn familie. Al de spelers hier zijn mijn helden. Door te spelen voor Real Madrid zijn ze de besten.'

Reinier kreeg Real Madrid met de paplepel ingegoten. 'Ik keek naar Cristiano Ronaldo in zijn tijd in Madrid. Mijn vader liet mij de beelden zien. Ik was toen nog erg jong, maar ik was erdoor gefascineerd. Dat heeft me geholpen om te komen waar ik wilde komen.' Voorlopig is dat de beloftes van Real Madrid, om te wennen aan zijn nieuwe werkterrein.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.