Wolves deelt Newcastle United opnieuw dreun uit in absolute slotfase

Newcastle United heeft maandagavond voor de tweede keer in dit seizoen een harde klap gekregen van Wolverhampton Wanderers in de absolute slotfase van de wedstrijd.

Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Newcastle United

Op 9 december stevende het duel tussen Newcastle en Wolverhampton op een 1-1 gelijkspel af. In de 94ste minuut bezorgde Matt Doherty de bezoekers echter toch nog de volle buit. Maandag kreeg Newcastle de kans om wraak te nemen en lange tijd leek de ploeg van Rafael Benítez op weg naar de derde zege in de laatste vier competitiewedstrijden. Opnieuw ging het echter mis in blessuretijd.

Nu pakte Wolverhampton niet drie punten, maar hield het in ieder geval nog iets over aan het thuisduel. Martin Dúbravka, de keeper van Newcastle die zijn ploeg eerder nog een paar keer goed op de been had gehouden, moest zich de late gelijkmaker aanrekenen. Dúbravka zat bij een voorzet van Adama Traoré helemaal mis en daardoor kon Willy Boly bij de tweede paal de gelijkmaker binnenkoppen. Daarmee poetste hij de openingstreffer van Isaac Hayden weg.

Voor Newcastle (waar recordaankoop Miguel Almirón als invaller zijn debuut maakte) betekent de gelijkmaker van Boly een flinke tegenvaller in de strijd tegen degradatie. The Magpies hebben nu niet drie punten meer dan het onder de degradatiestreep staande Southampton, maar slechts één punt. De ploeg van Benítez gaat zich nu voorbereiden op twee heuse degradatiekrakers. Volgende week zaterdag wacht hekkensluiter Huddersfield Town (thuis) en op 27 februari gaat Newcastle op bezoek bij nummer vijftien Burnley.