Wolverhampton Wanderers: 383 dagen met maar 24 spelers

Reacties

Wolverhampton Wanderers-manager Nuno Espirito Santo weet wat hij volgend seizoen nodig heeft: meer spelers. De Portugese coach heeft samen met zijn team een wonderlijke prestatie geleverd door met een kleine selectie goed te presteren in een marathonseizoen.

Wolverhampton Wanderers: 383 dagen met maar 24 spelers
© Pro Shots

Voor Wolverhampton begon het seizoen ruim een jaar geleden, op 25 juli 2019 met een thuiswedstrijd tegen Crusaders FC in de tweede voorronde van de Europa League. Dinsdagavond eindigde het lange seizoen met wedstrijd 59: een verliesbeurt tegen Sevilla (0-1) in de kwartfinale van datzelfde toernooi. Van wedstrijd tot wedstrijd duurde het seizoen van The Wolves 383 dagen, voorbereiding niet meegeteld.

Wolverhampton gebruikte van alle Premier League-clubs het minste aantal spelers (21) in de competitie, in de Europese campagne kregen 24 spelers speelminuten bij de club. Liefst acht spelers uit de selectie van Nuno kwamen tot vijftig wedstrijden of meer dit voetbaljaar. 'We moeten erg trots zijn op onze prestatie', vertelde de coach van Wolverhampton dan ook na de laatste wedstrijd.

Wie denkt dat de spelers van Wolverhampton nu vakantie mogen vieren, komt bedrogen uit. Over een maand is het alweer de bedoeling dat de Premier League van start gaat. Nuno erkent dan ook dat van stoppen niet echt sprake is. 'Het is meer een korte rustperiode, je kunt niet stoppen en dan over een maand weer opnieuw beginnen. We moeten rusten en ons voorbereiden op een nieuwe periode.'

Komend seizoen zal Wolverhampton het een stuk rustiger hebben. De club eindigde als zevende in de Premier League en na de FA Cup-winst van Arsenal werd duidelijk dat die zevende plek niet voldoende was voor een plek in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.