Wolfsburg weer op CL-koers, Schalke vergooit zeldzame uitzege

VfL Wolfsburg heeft zich hersteld en ligt weer op Champions League-koers. Bayer Leverkusen moet die hoop definitief opgeven.

VfL Wolfsburg
3 - 0
Union Berlin

VfL Wolfsburg is weer een stap dichter bij een Champions League-ticket gekomen. De ploeg van trainer Oliver Glasner had met drie nederlagen in de laatste vier duels de gunstige uitgangspositie door de vingers laten glippen. Tegen Union Berlin toonden Die Wölfe het gewenste herstel.

Met een fraaie goal in de twaalfde minuut zette Josip Brekalo de toon. Door toedoen van de Kroatische aanvaller moest Union Berlin na ruim een uur het hoofd buigen. Want na de 2-0 was het Berlijnse verzet gebroken. Brekalo onderstreepte dat in de extra tijd met zijn derde goal van de middag. Dankzij de zege handhaafde het Wolfsburg van Wout Weghorst zich op de derde plaats in de Bundesliga.

Werder Bremen
0 - 0
Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen streed voor zijn laatste kans de sprong te maken naar de topvier en daarmee een ticket voor de Champions League te veroveren. Die Werkself had tegen degradatiekandidaat Werder Bremen een overwicht en ook kansen, maar kon die niet omzetten in doelpunten. Ook de rode kaart voor Werder-aanvaller Eren Dinkci bood geen soelaas. Door het gelijkspel en de zege van Borussia Dortmund op RB Leipzig is de topvier definitief uit zicht verdwenen.

1899 Hoffenheim
4 - 2
Schalke 04
Schalke 04

Schalke 04, dat inmiddels al zeker is van degradatie, trok naar Sinsheim in de wetenschap dat er sinds de zege op Werder Bremen op 23 november 2019 niet meer was gewonnen in een uitduel in de Bundesliga. Tegen 1899 Hoffenheim waren Die Königsblauen met Klaas-Jan Huntelaar in de basis hard op weg die treurige reeks te beëindigen. Doelpunten van Mark Uth en Shkodran Mustafi in de eerste helft boden een goede basis.

Kort na rust verkleinde Hoffenheim via Andrej Kramaric de achterstand. In de 51ste minuut had de thuisploeg de schade helemaal gerepareerd via een kopbal van Kevin Akpoguma om na ruim een uur dankzij Christoph Baumgartner en Ihlas Bebou zelfs een ruime voorsprong in handen te hebben. Die bleek voldoende voor de zege.

Schalke vestigde wel een Bundesliga-record. Het debuut van Florian Flick en de Nederlander Jimmy Kaparos betekende dat de club uit Gelsenkirchen dit seizoen 38 spelers heeft ingezet, waarmee het record van VfL Wolfsburg in het seizoen 2011/12 uit de boeken is verdwenen.