Woeste VVV-captain Post haalt keihard uit naar teamgenoten

De stoom kwam kort na de nederlaag bij PSV uit de oren van Danny Post, aanvoerder van VVV-Venlo. De middenvelder haalde keihard uit naar zijn ploeggenoten, die in de ogen van Post véél te makkelijk doelpunten weggaven.

PSV
PSV
4 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

VVV stuntte in het Philips Stadion door in de eerste helft op een 0-1 voorsprong te komen. Die werd echter knullig weggeven door verdediger Christian Kum, die Noni Madueke zeer onhandig neerlegde in de zestien, waarna Philipp Max de penalty benutte voor 1-1. Kort na rust tekende Olivier Boscagli (kopbal uit een corner) voor de 2-1 en daarmee was het Venlose verzet wel gebroken. De eindstand werd uiteindelijk 4-1, tot grote woede van Post.

'Op voorhand denk je: Bij PSV met 4-1 verliezen is een mogelijkheid, maar in de eerste helft maakten we het PSV moeilijk en maakten we een goeie goal', zo begon hij zijn analyse bij FOX Sports. 'In de rust zeiden we dat we in de tweede helft minimaal hetzelfde moesten brengen. Maar als je dan de tweede helft ziet... Vooral in de eindfase speelden we zonder geloof, elke uitbraak leverden we zo weer in.'

Ook de penalty die Kum weggaf, zat Post dwars. 'Het is niet de eerste keer dat Chris dit doet, terwijl hij heel veel ervaring heeft. Waarom hij dit doet? Dat zou je hem moeten vragen.' Toen die penalty werd gegeven, was op tv-beelden duidelijk te zien hoe Post volledig uit zijn vel sprong. 'Dat is gewoon frustratie, maar niet alleen door deze wedstrijd. Je bent er zó mee bezig met z'n allen, en dan geef je het op deze manier weg. Dan ga je geen punten halen. Het ergst vind ik nog wel die corner.'

Daarmee maakte Post een bruggetje naar de 2-1 kort na de hervatting, van Boscagli. 'Je staat man tegen man, maar hij kopt de bal zó in... Schandalig, echt schandalig. Dat duel mag je niet verliezen, volgens mij is hij 1 meter 10. We hebben meer doelpunten tegengekregen, dus het was niet alleen die goal, maar het was wel een kantelpunt. Als je ze lang op 1-1 houdt dan gaan ze morren, dát moet je hebben op bezoek bij een topclub. Maar wij geven weer een cadeautje weg, zo van: hier heb je 'm. En dan kunnen we weer de bus in.'

Tot slot besprak hij nog de (ultrakorte) winterstop. 'Dat vind ik zelf wel even lekker, effe niemand zien', zo sloot Post pissig af.