Woedende Basler krijgt applaus: 'Als je elf blinden op het veld hebt staan...!'

Reacties

Het spel van de nationale ploeg van Duitsland is verworden tot nationale discussie, en er zijn genoeg mastodonten die er hun zegje over willen doen. Er zijn er maar weinig die zo fel van leer trekken als Mario Basler zondagochtend deed.

Woedende Basler krijgt applaus: 'Als je elf blinden op het veld hebt staan...!'
© Pro Shots

De 1-4 pandoering die Japan de Mannschaft had bezorgd, in eigen land nota bene, was voor Basler reden om eens goed van leer te trekken in een voetbalpraatprogramma op de Duitse televisiezender Sport1. Basler nam het op voor de inmiddels ontslagen bondscoach Hansi Flick. 'Hoeveel balcontacten had Flick? Natuurlijk is de trainer altijd medeverantwoordelijk, maar als je elf blinden op het veld hebt staan…' Basler vervolgt zijn betoog na een klaterend applaus uit het publiek. 'Wat moet je dan als trainer doen?'

'Die ploeg van gisteren, die kan zomaar de eerste elf zijn op het EK. Misschien krijgt Manuel Neuer zijn benen nog in orde, dat die er nog bij komt. Maar als je, om een voorbeeld te nemen, die arrogante, totaal arrogante Emre Can ziet spelen… hij rent op het veld rond en probeert voetbal te spelen dat hij helemaal niet kan', raast Basler. Opnieuw krijgt hij er de handen royaal voor op elkaar.

'Marc-André ter Stegen, Leroy Sané en Joshua Kimmich kunnen ermee door. De rest moet je naar huis sturen en laten lopen, die kunnen niks met een bal. Wirtz, wat hebben we van hem gezien dan? Hij heeft een goal voorbereid. Dat is belangrijk ja, dat je een goal voorbereidt als je met 4-1 verliest. Het is catastrofaal als je je als Duitse nationale ploeg zo presenteert in een thuiswedstrijd', schimpt Basler verder. Zijn gifpijlen zijn nog niet op.

'Volgende voorbeeld: Ilkay Gündogan. Ja, hij heeft de Champions League gewonnen, maar ik heb vijftien wedstrijden op rij niks van hem gezien in de nationale ploeg.' Op dat moment kwam zijn tafelgenoot Stefan Effenberg tussen met kanttekeningen tegen Baslers tirade.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Wie geeft de leiding? Wie is er verantwoordelijk voor de opstelling. We hebben niet elf blinden in de ploeg. Gündogan speelt een sleutelrol bij Manchester City, er zijn meer spelers die de Champions League hebben gewonnen. Je moet ook vragen stellen bij de trainer en zijn staf', aldus Effenberg. Basler bracht brommend weerwerk: 'Ach, wat trainers zeiden interesseerde mij nooit een moer', waarop Effenberg counterde: 'Ja, jij was ook geen aanvoerder, dat was ik.'

Effenberg en Basler speelden eind jaren negentig bij Bayern München samen. In 1999 verloor de Duitse topclub de Champions League-finale tegen Manchester United door in blessuretijd een 1-0 voorsprong nog helemaal uit handen te geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.