Woedend Fortuna spreekt schande van VAR: 'We voelen ons genaaid'

Reacties

Het optreden van de VAR – of beter gezegd: het gebrek daaraan – heeft de emoties bij Fortuna Sittard zaterdagavond hoog doen oplopen. Voorzitter Isitan Gün was woedend dat zijn ploeg geen penalty kreeg tegen FC Emmen en ook trainer Sjors Ultee vond dat onbegrijpelijk.

Woedend Fortuna spreekt schande van VAR: 'We voelen ons genaaid'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Het ging allemaal om een moment in de eerste helft. Fortuna-aanvaller Amadou Ciss werd ten val gebracht in het strafschopgebied van FC Emmen, waarbij Michael Chacón de bal toch echt niet leek te spelen. Toch wees scheidsrechter Jeroen Manschot niet naar de stip. Na het zien van de beelden in de rust dacht de arbiter daar echter anders over, bleek toen Ultee na afloop zijn verhaal deed.

'Wij hoorden in de rust van de Fortuna-mensen dat het een penalty was, maar ook van de scheidsrechters. Dat ze eigenlijk niet echt snapten waarom de VAR niet ingreep', vertelde Ultee na afloop tegen FOX Sports. 'Wij kregen allemaal berichtjes door. Toen hebben we bij het oplopen gevraagd of ze het ook hadden teruggekeken. Ze zeiden heel correct: "Hij had hem kunnen geven".'

Het leidde tot een woedende reactie van eigenaar Gün, die na afloop met de stoom uit zijn oren door de catacomben liep. 'Een schande voor het voetbal. Een scheidsrechter die zegt dat hij de penalty zag, maar de VAR meldde er niets over. Dus besloot hij om hem niet te geven. FOX Sports en NOS weigerden een interview, dus moet ik erover tweeten. Sprakeloos', schreef de Fortuna-baas op Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We voelen ons genaaid, omdat we in de rust van de scheidsrechter hoorden dat hij bij het terugkijken van de beelden zelf ook vond dat het een penalty had kunnen zijn', deed Ultee na afloop ook bij de NOS zijn verhaal. 'Dat hij zei: "De VAR greep niet in, maar het was wel heel twijfelachtig." Het zegt wel heel veel als zij het ook raar vinden dat de VAR niet in durft te grijpen.'

Ultee erkende dat zijn ploeg op eigen veld zelf ook niet best voor de dag kwam tegen Emmen in wat een cruciaal duel was in de strijd tegen degradatie. 'De belangen waren groot vandaag, we speelden slecht, maar dan kan zo'n penalty wel heel erg helpen. En dan is het frustrerend dat je hem niet krijgt. En eigenlijk ook wel onbegrijpelijk', sloot de trainer van Fortuna af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.