Woede richting scheidsrechter Kooij ongegrond volgens KNVB

Reacties

De KNVB heeft de veelbesproken scheidsrechter Joey Kooij gesteund na de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Emmen. De discussie ging met name over de penalty richting de 0-1 van de Drentenaren en de rode kaart die Fortuna-verdediger Roel Janssen kreeg.

Woede richting scheidsrechter Kooij ongegrond volgens KNVB
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
FC Emmen
FC Emmen

In de vijftigste minuut werd Janssen van het veld gestuurd, nadat hij FC Emmen-spits Paul Gladon had vastgehouden aan zijn arm. Na de wedstrijd reageerde Janssen erg boos. 'Deze jongen kan gewoon niet fluiten, het is verschrikkelijk. Ik heb meerdere wedstrijden van hem gezien, het is dramatisch.' Kooij zelf reageerde later ook.

Scheidsrechterbaas Dick van Egmond is het niet eens met de kritiek op Kooij. 'De penalty is wel duidelijk, de speler wordt vastgehouden', vertelt hij bij ESPN. Vervolgens pakt hij de opgestelde spelregels erbij. 'Het wordt een driedubbele straf (penalty, met een man minder verder en schorsing voor de speler, red.) als er niet voor de bal wordt gegaan. Roel Janssen kan in deze situatie niet bij de bal en dus is de rode kaart terecht. Je ontkomt er niet aan dat er discussie over ontstaat, maar de kaart is terecht gegeven.'

Dat er over de beslissing wordt gesproken, kan Van Egmond zich indenken. 'Er is ook in arbitrageland nog steeds discussie over', doelt de voormalig arbiter ook op het feit dat sommige scheidsrechters in deze situatie alleen geel en een penalty hadden gegeven. Kooij floot in Limburg zijn eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, hij was voornamelijk actief in de Keuken Kampioen Divisie.

Kooij floot in Limburg zijn eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, hij was voornamelijk actief in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen was hij vanwege blessureleed lang afwezig. Daarom floot hij pas enkele potjes in de Keuken Kampioen Divisie en maakte hij zaterdag zijn rentree in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.