Woede in Ghana na discutabele penalty: 'Waarom? Alleen omdat het Ronaldo is?'

Reacties

Ghana weerde zich donderdag kranig tegen Portugal, maar ging na een tumultueus laatste half uur alsnog onderuit tijdens de WK-ouverture (3-2). Na afloop ging het in het Ghanese kamp met name over de discutabele penalty van Cristiano Ronaldo.

Woede in Ghana na discutabele penalty: 'Waarom? Alleen omdat het Ronaldo is?'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
3 - 2
Ghana
Ghana

Ronaldo ging na een klein zetje van Mohammed Salisu gewillig naar de grond. Scheidsrechter Ismail Elfath wees vervolgens gedecideerd naar de stip en de VAR besloot tot ontzetting van Otto Addo niet in te grijpen. 'De scheidsrechter gaf een penalty die er geen was. Dat zag iedereen. Waarom? Alleen omdat het Ronaldo is?', vroeg de Ghanese bondscoach zich hardop af in gesprek met beIN Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat de VAR het erbij liet zitten, irriteerde Addo misschien nog wel het meest. 'Ik weet niet waarom de VAR niets deed, er was geen uitleg. Het was zelfs een overtreding op ons. Ik heb geen bewijs dat de scheidsrechter anders had beslist bij iemand anders. Er was contact tussen de spelers. Ik weet niet wat ze aan het doen waren, was de VAR niet aan het opletten?

Hekkensluiter
Door de nederlaag is Ghana na het openingsduel hekkensluiter in Groep H. Portugal gaat aan de leiding met drie punten, Uruguay en Zuid-Korea hielden elkaar in evenwicht en hebben beide een punt.

Wereldkampioenschap

Stand Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.