Woede en verontwaardiging na penaltymomenten Real Madrid

Reacties

De overwinning van Real Madrid op Athletic de Bilbao van zondagmiddag heeft in Spanje veel verontwaardiging losgemaakt. De Madrilenen wonnen dankzij een discutabele strafschop, terwijl Athletic juist een penalty werd ontnomen.

Woede en verontwaardiging na penaltymomenten Real Madrid
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real had het niet makkelijk in San Mamés, maar kreeg een kwartier voor tijd hulp van de arbitrage. Na contact tussen Dani García en Marcelo kende scheidsrechter Gil Manzano op advies van de VAR een strafschop toe aan de bezoekers. Daar werd bij de Basken vol onbegrip op gereageerd, García speelde immers de bal waarna Marcelo struikelde over zijn standbeen. Ramos benutte de strafschop en maakte zo het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De woede bij Athletic was groot, omdat de thuisploeg bij een soortgelijk moment géén penalty had gekregen. Ramos stond enkele minuten later - ogenschijnlijk per ongeluk - op de enkel van Raúl García, maar de arbitrage zag er geen strafschop in. Athletic-aanvaller Iker Muniaín uitte achteraf bij Marca zijn frustratie: 'We hebben allemaal gezien hoe het gegaan is de afgelopen weken. Of je een penalty krijgt, hangt af van voor welk team je speelt. Oordeel zelf maar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ploeggenoot Iñaki Williams gebruikte zijn Twitter-pagina om een punt te maken. Hij deelt een foto waar duidelijk te zien is hoe Ramos op de voet van García staat. De nederlaag doet pijn bij Athletic, omdat ze de Europese tickets zo uit het zicht verliezen. Ook in Barcelona was er onvrede. Arturo Vidal liet via zijn Instagram-pagina op subtiele wijze weten dat hij het een lachwekkende beslissing vond.

Bij AS gaat arbiter Eduardo Iturralde in op beide situaties: 'De strafschop van Real Madrid was terecht, zonder twijfel. Maar de overtreding van Ramos op García was, als je de regels volgt, ook een strafschop. Het verschil is dat de verdediger bij de penalty van Real de bal probeert te spelen, en bij de andere situatie de bal niet in de buurt is. Ik zou er zelf misschien niet voor fluiten, maar volgens de regels is dit een strafschop. Het is een fout van de arbiter.'

Ramos zelf kon zich niet vinden in de aantijgingen. 'Het klopt dat ik op Raúls voet stond, maar ik zag hem niet en de bal was niet in de buurt. Dat is nooit een penalty', benadrukte de Real-aanvoerder. 'Wij worden geen kampioen vanwege de scheidsrechters. Het is niet juist om het te hebben over de invloed van de arbitrage als we met Real Madrid zo ruim bovenaan staan op de ranglijst.'

Door de zege in Bilbao staat Real nu zeven punten voor op Barcelona, dat zondagavond om 22.00 uur een thuiswedstrijd speelt tegen Villarreal.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
8
Getafe
38
14
12
12
43-37
+6
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.