Woede bij RKC na omstreden penalty: 'Schandalig, we worden genaaid'

Het ongeloof bij RKC Waalwijk is groot na de bittere nederlaag tegen FC Utrecht zaterdagavond. Door een dubieuze penalty in de slotseconden van de extra tijd bleef de thuisploeg met lege handen achter (1-2).

RKC Waalwijk
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Arbiter Sander van der Eijk legde de bal op de stip na minimaal contact tussen Ahmed Touba en Gyrano Kerk. De VAR bekeek het moment nog langdurig, maar floot de arbiter niet terug. Richard van der Venne, maker van de Waalwijkse treffer, stond achteraf voor de camera van ESPN en wilde het penaltymoment graag terugzien. 'Ik heb van meerdere mensen gehoord dat het geen penalty was, dus ik ben benieuwd', zei de middenvelder, die vervolgens de beelden te zien kreeg. Van der Venne kon zijn ogen niet geloven.

'Even serieus joh, dat is toch geen penalty? Sjonge jonge jonge, schandalig man. En dan gaat hij niet eens kijken? Daar snap ik echt helemaal niets van. Schandalig, ik heb er echt geen woorden voor', foeterde de 28-jarige middenvelder. 'Je kunt zeggen dat het slim is, maar als je nog niet eens gaat kijken… ik weet niet wat de VAR zegt, maar ik vind het schandalig. We worden gewoon genaaid', concludeerde hij.

'We hadden minimaal een punt moeten hebben, dat is mijn mening. Misschien hadden we wel recht op een overwinning, als je de tweede helft bekijkt. In de eerste helft was Utrecht natuurlijk veel beter en hadden ze meer kansen. Toen hadden ze ook 2-0 of 3-0 voor kunnen staan, maar dat gebeurde niet. In de tweede helft pakten wij het goed op en creëerden we meer kansen. We hadden op zijn minst met een punt moeten eindigen.'

Grim
Ook RKC-trainer Fred Grim had weinig begrip voor de gegeven strafschop. 'Een behoorlijk pijnlijke avond natuurlijk', zei hij. 'Utrecht was beter in de eerste helft, maar na rust maken we een verdiende 1-1. Dat was uiteindelijk ook een terecht uitslag geweest. Maar wat er dan in de 94ste minuut gebeurt, tja, laat ik daar maar niet te veel over zeggen', reageerde Grim.

'Als je hier een penalty voor geeft, dan kun je er vierhonderd per wedstrijd geven. Er is misschien even een moment van kruisen, maar de bal gaat niet eens in die richting. Als je het heel serieus neemt allemaal, moet je volgens mij nog eens gaan kijken op het scherm. Dan ben je ook gewoon honderd procent zeker', vervolgt Grim.

Voor RKC komt de nederlaag hard aan. De Waalwijkers kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De onderste ploegen pakken de laatste weken immers de nodige punten en komen zo steeds dichterbij. Volgende week wacht met de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam in dat opzicht een cruciaal duel.

22
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}