Wöber weet na Ajax en Sevilla wat hij heeft in Salzburg en verlengt

Reacties

Max Wöber heeft zijn contract bij Red Bull Salzburg tot medio 2025 verlengd. De verdediger met een verleden bij Ajax voelt zich op zijn plek bij de Oostenrijkse topclub.

Wöber weet na Ajax en Sevilla wat hij heeft in Salzburg en verlengt
© Pro Shots

Een transfer had de Oostenrijkse verdediger ook deze zomer al kunnen maken, want na een sterk seizoen was er volop belangstelling vanuit Engeland en Duitsland. 'Maar we vinden het in samenspraak met Max beter voor zijn ontwikkeling om nog een seizoen bij Salzburg te blijven. Hij moet de leider van het team zijn', aldus Revien Kanhai, zijn begeleider van Forza Sports Group. 'Hij heeft het uitstekend naar zijn zin en voelt dat hij nog meer kan doorgroeien bij de club en onder deze trainer om zo na dit seizoen een goede transfer te kunnen maken.'

Wöber verliet Oostenrijk in 2017 voor een avontuur bij Ajax, maar na anderhalf jaar en dertig wedstrijden in de Eredivisie trok hij de deur achter zich dicht. De linkspoot vertrok naar Sevilla, waar hij slechts een half seizoen voor actief was. Salzburg pikte hem in de zomer van 2019 op en is dolblij met hem.

'Max is niet alleen een sterke verdediger, zoals wij dat graag zien. Hij is ook een echte leider in het team die zijn verantwoordelijkheid neemt. Dit is extra belangrijk in een jong elftal', aldus directeur Christoph Freund op de clubwebsite.

Wöber speelt bij Salzburg veel meer dan bij Ajax en Sevilla en dus telt de Oostenrijker zijn zegeningen. 'Ik heb voor een aantal grote clubs in het buitenland gevoetbald, dus ik weet des te beter wat ik hier bij Red Bull Salzburg heb. Ik heb mij hier goed ontwikkeld en speel op hoog niveau onder uitstekende omstandigheden. Dat waardeer ik enorm en ik geniet er absoluut van.'

Succesvol is Wöber in ieder geval bij Salzburg. Hij won driemaal op rij de dubbel met de club en speelt volgend seizoen dus weer in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.