Wöber helpt superieur Bayern een handje, frustratie bij Atlético

Reacties

Bayern München heeft zich in de vierde speelronde van de groepsfase van de Champions League al geplaatst voor de knock-outfase. Achtervolger Atlético Madrid kon woensdagavond ondanks een kansenregen niet afrekenen met Lokomotiv Moskou.

Wöber helpt superieur Bayern een handje, frustratie bij Atlético
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 1
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Bayern trad vol vertrouwen aan tegen Salzburg, dat nog niet gewonnen had en liefst elf goals incasseerde in de eerste drie duels. In het vorige duel met de Duitse grootmacht moest keeper Cican Stankovic liefst zes keer vissen. In München wisten de Oostenrijkers de schade nog relatief lang beperkt te houden.

Na de nodige kansen te hebben gemist, brak de thuisploeg in de 42ste minuut de ban. Dat gebeurde via Robert Lewandowski, die eerst Thomas Müller in stelling bracht met een hakje en vervolgens op de goede plek stond om te scoren in de rebound na het schot van zijn Duitse ploeggenoot. Voor de Salzburg-defensie, waarin ex-Ajacieden Rasmus Kristensen en Maximilian Wöber een basisplaats hadden, was het daarna verdedigen tegen beter weten in. De druk van Bayern nam toe en Wöber had een ongelukkige rol bij de 2-0 door een schot van Kingsley Coman zo van richting te veranderen dat Stankovic kansloos was.

Een kleine tegenvaller voor Bayern daarna was de tweede gele kaart voor Marc Roca. De Spaanse zomeraanwinst werd halverwege de tweede helft met rood van het veld gestuurd na een overtreding op Zlatko Junuzovic. Met tien man bleef Bayern de wedstrijd controleren en het lukte de koploper van de groep ook nog de voorsprong te vergroten. De ingevallen Leroy Sané kopte de bal binnen uit een voorzet van Coman: 3-0.

Salzburg kwam via Mergim Berisha nog terug tot 3-1, maar spannend werd het niet meer in de slotfase. De Champions League-winnaar van vorig seizoen is nog zonder puntenverlies na vier groepsduels.

Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou

Atlético Madrid slaagde er in eigen huis verrassend genoeg niet in af te rekenen met Lokomotiv Moskou. Drie weken geleden was Atlético in de Russische hoofdstad al overduidelijk de bovenliggende partij. Toen werd het overzicht echter niet omgezet in een zege, in eigen huis lukte dat opnieuw niet. Man in vorm João Félix liet flink wat kansen liggen, net als Ángel Correa.

Het dichtst bij een voorsprong was Atlético in de 68ste minuut. Een vrije trap van Yannick Carrasco strandde in eerste instantie in de muur en bij een volgend schot van de Belg eindigde de bal bij Koke. Laatstgenoemde scoorde, maar de feestvreugde was niet van lange duur. Na inmenging van de VAR werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel. Zo was het een bijzonder frustrerende avond voor de Madrilenen, die eindigden met 21 doelpogingen maar zonder goal. Atlético blijft wel tweede in Poule A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
18-5
+13
16
2
Atlético Madrid
6
2
3
1
7-8
-1
9
3
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
10-17
-7
4
4
Lokomotiv Moskou
6
0
3
3
5-10
-5
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.