Wöber helpt Oostenrijkse beloften met oog op meer speeltijd

Reacties

Maximilian Wöber is tijdens de interlandperiode overgeheveld van Oostenrijk naar Jong Oostenrijk. De Ajacied had geen uitzicht op speeltijd bij de senioren en versterkt de beloften in het cruciale EK-kwalificatieduel met Rusland op dinsdag.

Wöber helpt Oostenrijkse beloften met oog op meer speeltijd

Donderdag speelde Oostenrijk in de Nations League thuis tegen Noord-Ierland (1-0 zege). Wöber kwam niet in actie en zal ook niet spelen in de vriendschappelijke interland tegen Denemarken op maandag.

In gesprek met Voetbal International gaf Wöber voor de interlandperiode nog aan dat hij hoopte op speeltijd bij de A-ploeg. 'Dat is wat ik vooral mis als ik niet speel: ritme. Het om de paar dagen spelen van een wedstrijd. Hopelijk krijg ik dat gevoel ook weer terug bij Ajax. Op trainingen geef ik altijd alles, maar uiteindelijk gaat het als speler om de wedstrijden.'

Sinds zijn optredens voor Ajax tegen Bayern München en AZ speelde Wöber dus niet meer. Samen met Konrad Laimer van RB Leipzig voegt hij zich bij Jong Oostenrijk, dat dinsdag speelt. 'Ik heb altijd gezegd dat ik graag bij Onder-21 zou helpen als dat mogelijk was. Dus ik ben blij dat ik de kans heb gekregen van trainer Franco Foda', aldus Wöber op de site van de Oostenrijkse bond.

Jong Oostenrijk speelt dinsdag tegen Jong Rusland, dat op evenveel punten staat als de thuisploeg, de laatste wedstrijd van de groepsfase in de EK-kwalificatiereeks. De Oostenrijkers staan op basis van een beter doelsaldo dan Rusland op plek twee achter groepswinnaar Servië, dat sowieso naar het EK gaat. De vier beste nummers twee van de negen groepen strijden in play-offwedstrijden om twee EK-tickets.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.