WK wordt race tegen de klok voor beoogde basisklant van België

Reacties

Thomas Meunier staat de komende weken aan de kant. Borussia Dortmund maakt bekend dat de rechterflankspeler een breuk in zijn jukbeen heeft opgelopen.

WK wordt race tegen de klok voor beoogde basisklant van België
© Pro Shots
Hannover 96
Hannover 96
0 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Meunier liep de blessure woensdag op door een elleboogstoot in het duel met Hannover 96 (0-2 zege) in de strijd om de DFB-Pokal. Hij werd daarna met succes geopereerd. Dortmund verwacht tot aan het WK niet over Meunier te kunnen beschikken. Deelname aan de eindronde wordt zodoende een race tegen de klok. 'De international heeft de hoop om met België aan het WK te kunnen deelnemen', laat Dortmund weten.

Meunier is, indien beschikbaar, normaliter een basisspeler bij België. Hij speelde al 58 interlands en deed mee aan het EK 2016, WK 2018 en het EK van vorig jaar. Mocht Meunier niet inzetbaar zijn, dan zou Alexis Saelemaekers normaal gesproken in beeld komen als vervanger. De vleugelspeler van AC Milan is echter uitgeschakeld door een knieblessure en mist zo goed als zeker het WK. Thomas Foket (Stade de Reims) en Timothy Castagne (Leicester City) gelden wel als alternatieven.

Bondscoach Roberto Martínez heeft meer zorgen richting de eindronde in Qatar. Rechtsbuiten Jérémy Doku sukkelt met blessures en is een twijfelgeval en Romelu Lukaku staat al bijna twee maanden aan de kant met een spierblessure. De aanvaller van Internazionale is echter op de weg terug en hervatte donderdag de groepstraining. België is op het WK ingedeeld in Groep F met Canada, Marokko en Kroatië.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.