WK Quiz: wie scoorden er op de laatste vijf WK's voor (en tegen) Oranje?

Reacties

Het WK in Rusland is inmiddels in volle gang. Normaal gesproken een moment waarop de WK-koorts in Nederland tot grote hoogte is gestegen, we moeten echter minstens vier jaar wachten totdat we weer mogen dromen van de wereldtitel. Om toch een beetje voor een Oranje-stemming te zorgen een quiz over de vorige WK's.

WK Quiz: wie scoorden er op de laatste vijf WK's voor (en tegen) Oranje?

Want vooral op die van respectievelijk acht en vier jaar geleden was het bij vlagen genieten geblazen van wat het Nederlands elftal liet zien. Oranje schreef historie met een zilveren plak in Zuid-Afrika en een bronzen plak in Brazilië. Eind vorige eeuw was het Nederlands elftal ook al dicht bij de finale, toen het in de halve finale van het WK '98 na penalty's verloor van Brazilië.

Welke spelers (ook de tegenstanders) scoorden tijdens die vele memorabele WK-duels is het onderwerp van deze quiz. Om het behapbaar te houden hebben we ervoor gekozen ons te beperken tot de laatste vijf WK-deelnames van Nederland, dus die van 1994, 1998, 2006, 2010 en 2014. We zijn benieuwd hoe goed jullie WK-geheugen nog is in deze Oranje-loze zomer. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.