WK Quiz: deze Eredivisie-spelers scoorden op de laatste WK's

Reacties

Het Nederlands elftal schittert op het WK in Rusland door afwezigheid, maar de Eredivisie is desondanks goed vertegenwoordigd. PSV-aanvaller Hirving Lozano was met zijn goal tegen Duitsland de voornaamste ambassadeur, maar ook diverse spelers met een verleden in Nederland troffen al doel. Daarom een quiz over buitenlandse Eredivisie-spelers die scoorden op een WK.

WK Quiz: deze Eredivisie-spelers scoorden op de laatste WK's

En dat zijn er sinds het WK 1994 in de Verenigde Staten heel wat geweest. Sinds dat toernooi waren er op elk WK weer buitenlanders die op dat moment in Nederland speelden of hadden gespeeld die scoorden. Dat terwijl in 1990 in Italië behalve de drie Nederlandse doelpuntenmakers geen enkele voetballer scoorde die een Eredivisie-club vertegenwoordigde.

Voor deze quiz zijn we op zoek naar alle spelers die tussen 1994 en 2014 op een WK scoorden op het moment dat ze onder contract stonden bij een Eredivisie-club of dat in het verleden hadden gestaan. Spelers die na hun WK-goal nog in Nederland zijn gaan voetballen, zoals Andrés Guardado in 2014, zijn niet meegenomen. Als tip geven we de (voormalige) club(s) van de spelers weg. Veel plezier!

* Spelers met een sterretje kwamen op dat moment uit in de Eredivisie. Spelers zonder sterretje waren dus alweer vertrokken uit Nederland op het moment dat ze op een WK scoorden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.