WK-kweekvijver: Ajax koploper in illuster rijtje

Reacties

Van alle clubs kwamen de spelers die geselecteerd werden voor dit WK tot de meeste speelminuten bij Ajax tot hun 23ste verjaardag. Dat blijkt uit een onderzoek van databureau CIES.

WK-kweekvijver: Ajax koploper in illuster rijtje
© Pro Shots

Net als bij Real Madrid gaat het bij de Amsterdammers om 21 spelers die in Qatar actief zijn en een verleden hebben bij de club of er nog steeds actief zijn. Ajax zag flink meer officiële wedstrijden gespeeld worden door die 21 spelers dan Real: 1962 ten opzichte van 1420 bij De Koninklijke. Nummer drie op de ranglijst is Barcelona met negentien spelers en 1420 wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax leverde elf spelers af voor dit WK, maar bijvoorbeeld de deelname van Jorge Sánchez doet niet terzake voor het lijstje dat de recordtitelhouder van Nederland aanvoert, omdat hij op zijn 24ste in de Johan Cruijff Arena neerstreek.

De 830 geselecteerde WK-spelers speelden tussen hun debuut en hun 23ste verjaardag voor in totaal 763 verschillende clubs. Als het neerkomt op competities waarin de meeste minuten zijn gemaakt door deze spelers voor hun 23ste, spant de Bundesliga de kroon. Door 99 verschillende spelers werden op jonge leeftijd 5151 wedstrijden afgewerkt. De Eredivisie staat vijfde met 64 spelers en 3714 speelminuten.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.