WK-kwalificatie CONCACAF: Team USA in de problemen

Reacties

De ontknoping van de WK-kwalificatie is in zicht, over een kleine twee maanden is zelfs al de loting voor de mondiale eindronde. VI brengt per continent de situatie in kaart. In de laatste aflevering van dit vierluik voegen we de situatie in Noord- en Midden-Amerika, Azië en Oceanië samen.

WK-kwalificatie CONCACAF: Team USA in de problemen

Noord- en Midden-Amerika:
Met nog twee speelrondes voor de boeg is Mexico reeds zeker van het WK. El Tri verloor nog geen enkele wedstrijd in de finalegroep van de zogeheten CONCACAF-zone. Als enige land is Trinidad & Tobago reeds uitgeschakeld voor het WK.

Hoe gaat de kwalificatie in zijn werk?
De topdrie van de finalepoule mag zich opmaken voor het WK, de nummer vier krijgt in een duel met de nummer vijf van de Aziatische zone (Australië of Syrië) een herkansing. De nummer vijf en de nummer zes zijn klaar.

Costa Rica staat al met anderhalf been op het WK. De kwartfinalist van de vorige mondiale eindronde moet in de laatste twee duels één puntje halen om zeker te zijn van 'Rusland'. Panama, de Verenigde Staten en Honduras strijden om de derde plaats. Tijdens de komende speelronde gaat alle aandacht uit naar de clash tussen Team USA en Panama in Orlando.

De stand:
 

LandDuels en puntenDoelcijfers
Mexico *8-1811-3
Costa Rica8-1512-5
Panama8-107-5
Verenigde Staten8-912-11
Honduras8-99-16
Trinidad & Tobago8-34-15

Het programma:

 
06/10Verenigde Staten - Panama
06/10Mexico - Trinidad & Tobago
06/10Costa Rica - Honduras
10/10Honduras - Mexico
10/10Panama - Costa Rica
10/10Trinidad & Tobago - Verenigde Staten

* Zeker van WK.

Azië:
Iran, Zuid-Korea, Japan en Saoedi-Arabië zijn zeker van het WK nadat ze een plaats in de toptwee van hun groep veiligstelden. Syrië en Australië finishten als derde en krijgen een herkansing. Deze week staan beide landen tegenover elkaar in een play-off. De winnaar hiervan stuit op de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse zone met als inzet een WK-ticket.

Het programma:
 

 
05/10Syrië - Australië
10/10Australië - Syrië

Oceanië:
In deze zone zijn alle duels afgewerkt, met Nieuw-Zeeland als winnaar. Dat land moet echter nog wel de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse zone van zich afschudden om het WK te bereiken. Dit tweeluik wordt pas in november gespeeld.

Lees hier alles over de situatie in Europa / Lees hier alles over de situatie in Afrika / Lees hier alles over de situatie in Zuid-Amerika

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.